Espoon Oittaalle halutaan perustaa alue luksustelttailulle

Oittaan leirintäalueelle on tulossa 20 ympärivuotisessa käytössä olevaa luksustelttaa.

Oittaan leirintäalue kuvattuna 2000-luvun alkupuolella.

25.3. 15:55

Espooseen Oittaan leirintäalueelle on suunnitteilla uusi glamping- eli luksustelttailukohde.

Espoon kaupunki esittää Oittaan leirintäalueen vuokraamista Jotuca Oy:lle 25 vuodeksi.

Jotucan tavoitteena on luoda Oittaasta merkittävä glamping-kohde.

Kyseessä on telttailun ja metsäretkeilyn loistokkaampi muoto, jossa yhdistetään mukavuuksia luonnon helmassa yöpymiseen. Glamping muodostuukin sanoista glamorous (hohdokkuus) ja camping (telttailu).

Vuokrattava alue on noin kahdeksan hehtaarin kokoinen. Leirintäalue sijaitsee Bodominjärven uimarannan eteläpuolella. Rannan ja leirintäalueen väliin jää Oittaantie sekä yleisessä käytössä olevia ulkoilualueita.

Kyseessöä on jo toinen kohde, jossa palveluita kohdennetaan hulppeaa retkeilyä etsiville. Nuuksioon tuotiin luksustelttoja viime vuonna.

Leirintäalueella ei ole ollut toimintaa vuoden 2019 jälkeen. Tällä hetkellä leirintäalueella on metsikköä ja useita vanhoja rakennuksia, joista osa on purkukunnossa.

Alueena Oittaa tunnetaan parhaimmin ehkä Bodominjärven murhista. Vuonna 1960 Bodominjärven rannalla, Oittaan uimarannan läheisyydessä telttailleet nuoret surmattiin heidän nukkuessaan, eikä syyllinen ole koskaan selvinnyt.

Miten alueesta siis saa loistokkaan luksustelttailukohteen?

”Se vaatii täydellisen uusimisen. Vanhoja ja rapistuneita rakennuksia puretaan pois ja ehostetaan. Alue ja miljöö itsessään on hieno”, Jotuca Oy:n toimitusjohtaja Antti Huttunen kertoo.

Yritys suunnittelee rakentavansa leirintäalueelle kahdessa vaiheessa 20 ympärivuotisessa käytössä olevaa luksustelttaa, joista ensimmäiset on tavoitteena saada käyttöön mahdollisimman pian.

Glamping-teltat ovat paljon isompia kuin perinteiset, ja ne ovat kiinteästi yhdellä paikalla, Huttunen selittää. Teltoissa on muun muassa hotellitasoinen sänky ja tarjolla hotellimaiset palvelut.

Myöhemmin alueelle on tarkoitus rakentaa myös juhla-, oleskelu- ja ravintolatila.

Lue lisää: Nuuksion uuden hotellin kallein ”huone” on teltassa – ilmiötä kutsutaan glampingiksi

Luksustelttailukohteeseen tavoitellaan kahdenlaisia yöpyjiä.

”Ensimmäinen on Suomessa asuvat ja ennen kaikkea matkailusta kiinnostuneet, hyvin toimeentulevat ihmiset. Todennäköisemmin nämä ovat yli keski-ikäisiä, mutta ikä ei rajaa sitä, jos haluaa panostaa erilaiseen yöpymiskokemukseen”, Huttunen sanoo.

”Toinen ryhmä on sellaiset, jotka hakevat hyvin visuaalisia kokemuksia. Sellaisia, joista saa kivoja kuvia.”

Se, että alue on tunnettu kuuluisista murhista, ei Huttusta huolestuta.

”Se on menneisyyttä”, hän sanoo

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat