Latokartanon perhetragedian äiti oli tuttu hahmo naapurustossa – ”Hän istui ja vahti ohikulkevia”

Latokartanon epäillyn perhesurman äidin epävakaa käyttäytyminen oli naapurien mukaan yleisesti tiedossa.

Tässä asunnossa Latokartanon epäilty perhesurma tapahtui.

29.3. 17:33

Helsingin Latokartanon surmatalon naapureilla oli yleisesti tiedossa kuolleen äidin tausta ja terveysongelmat.

Helsingin poliisi löysi viime perjantaina kaksi vainajaa Helsingin Latokartanossa sijaitsevasta yksityisasunnosta.

Lue lisää: Poliisi epäilee perhesurmaa Helsingin Latokartanossa

HS:n haastattelemien naapureiden mukaan murhasta epäilty äiti oli asunut surma-asunnossa poikansa kanssa noin kahden vuoden ajan.

Naapurin mukaan perhe olisi joutunut muuttamaan Latokartanoon Helsingin Arabianrannasta äidin häiritsevän käytöksen vuoksi.

Surmatalon asukkaat Latokartanossa saivat myös todistaa äidin poikkeuksellista käytöstä.

”Hänellä oli usein tuoli oman kotiovensa edessä, jossa hän istui ja vahti ohikulkevia ihmisiä. Ovessa hänellä oli varoitusmerkki jossa pyydettiin varomaan aukeavaa ovea, sillä hän lähti aina vauhdilla rappuun huutamaan”, surma-perheen kanssa samassa rapussa asuva naishenkilö kertoo.

Naapurin mukaan nainen oli huutamisen lisäksi kaatanut rappuun etikkaa ja liuotinpesuainetta. Hän saattoi naapurin mukaan huudella parvekkeeltaan kadulla kulkeville.

Useat naapurit olivat tehneet naisen käyttäytymisestä kirjallisia ilmoituksia, mutta valitukset eivät olleet johtaneet riittäviin toimenpiteisiin.

”Tämä on hyvin surullinen tapaus. Pojan ei olisi tarvinnut kuolla ja sen eteen olisi pitänyt pystyä tekemään jotakin.

Poliisi löysi viime perjantaina kaksi vainajaa Helsingin Latokartanossa sijaitsevasta yksityisasunnosta.

Häiriökäyttäytymistä oli naapurien mukaan säännöllisesti. Joskus kohtausten välillä saattoi kulua viikko, joskus kuukausi.

”Pääsääntöisesti he olivat hyviä naapureita. Kyseinen nainen pukeutui aina siististi ja käyttäytyi kohtauksia lukuun ottamatta aivan normaalisti”, kerrosta surma-asunnon alapuolella asuva mies kertoo.

Joskus asunnosta saattoi kuitenkin naapurin mukaan kuulua meteliä useita tunteja yhtäjaksoisesti.

”Poliisit vierailivat naisen asunnolla parin viikon välein”, yksi naapuri kertoo.

”Parhaimmillaan poliisit kävivät paikalla kolme kertaa saman illan aikana, ja silloin ajattelin, ettei tässä ole enää mitään järkeä.”

Naapurustossa oli yleisessä tiedossa, että perhe olisi ollut lastensuojelun asiakas. HS ei ole saanut vahvistettua tietoa.

”Jos poika vietiin perjantaina asunnosta pois, oli hänet maanantaina jo palautettu kotiin”, yksi HS:n haastattelemista naapureista kertoi.

”Kaikki asukkaat olivat tietoisia naisen ongelmista, mutta kukaan ei varmasti osannut arvata, että tämä näin pahasti päättyy”, hän jatkaa.

Poliisi ei kerro vainajien kuolinsyitä tai muita tapaukseen liittyviä yksityiskohtia. HS:n tavoittamat naapurit eivät kuitenkaan olleet nähneet perhesurmaan liitettyä äitiä tai poikaa moneen viikkoon.

”Näin naisen viimeksi kuukausi sitten, kun hän oli pihalla etsimässä poikaansa. Tuolloin kuulin hänen huutavan kovaan ääneen: Mä en jaksa enää tätä poikaa”, naapuri kertoi.

Surmatalon rapun edustalle oli tuotu useita kynttilöitä.

Nuoren pojan poismeno on otettu lähialueella raskaasti vastaan. Alueen asukkaita viikonloppuna järkyttäneestä tapauksesta muistuttivat vielä tiistaina surmatalon rapun eteen tuodut kynttilät.

Naapurien mukaan surmansa saanut poika oli luonteeltaan hyvin arka ja kiltti. Naapureita hänellä ei ollut tapana tervehtiä. Sen sijaan pojan katse kääntyi ohi kulkiessa usein maahan katsekontaktin välttämiseksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat