Poliisi epäilee, että ostoskeskuksen tulipalo Järvenpään Jampassa syttyi lasten tulitikkuleikeistä

Tulipalo tuhosi viime perjantaina ostoskeskuksen maan tasalle.

Järvenpään Jampassa sijaitseva ostoskeskus tuhoutui perjantain tulipalossa täysin.

29.3. 11:49

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo Twitter-tilillään, että perjantaista Järvenpään ostoskeskus Jampan tulipaloa epäillään tahallaan sytytetyksi. Palon epäillään saaneen alkunsa kahden alle 15-vuotiaan tulitikkuleikeistä.

Poliisi tutkii tapausta rikosnimikkeellä törkeä tuhotyö. Epäillyt eivät ole ikänsä vuoksi rikosoikeudellisessa vastuussa.

”Tulipalo sai alkunsa rakennuksessa kiinni olleesta roskakatoksesta, josta se nopeasti levisi koko ostokeskukseen”, kertoo rikoskomisario Krista Vallila poliisin tiedotteessa.

Hänen mukaansa kaikki ostokeskuksessa sijaitsevat liikehuoneistot tuhoutuivat palossa käytännössä kokonaan. Lisäksi palossa tuhoutui yksi ajoneuvo, ja tuli levisi myös viereiseen seurakuntakotiin.

”Palosta selvittiin ilman henkilövahinkoja, mutta isompiin tulipaloihin liittyy aina riski myös ihmisten loukkaantumisista”, Vallila jatkaa.

”Poliisilla on käsitys rikolliseen tekoon epäiltyjen henkilöllisyydestä ja heidän osaltaan asian selvittelyä jatketaan moniviranomaisyhteistyössä. Epäillyt eivät ole vielä rikosoikeudellisessa vastuussa, mutta he ovat vahingonkorvausvelvollisia aiheuttamastaan vahingosta.”

Ostoskeskus tuhoutui palossa täysin.

Ostoskeskuksessa oli muun muassa isohko K-market, R-kioski, pizzeria sekä seurakunnan tilat, jotka kaikki menetettiin.

Poliisi kiittää kaikkia silminnäkijöitä havainnoista ja muistuttaa aikuisia siitä, että lasten tulitikkuleikkeihin ja roskien polttamiseen voi ja pitää asiallisesti puuttua itse tai ilmoittaa asiasta viranomaisille.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat