Väkivaltainen välikohtaus Kruununhaan karaokebaarin edessä tapahtui tavallisen baari-illan päätteeksi – ”Uhri oli meidän kanta-asiakkaamme”

36-vuotias mies ammuttiin kuoliaaksi karaokebaari Pataässän edessä Helsingin Kruununhaassa tiistain vastaisena yönä. Epäilty tekijä ilmoittautui itse poliisille tiistaina.

Karaokebaari Pataässän eteen oli tuotu kynttilöitä tiistaina.

29.3. 14:51 | Päivitetty 29.3. 18:14

Helsingin poliisi on aloittanut esitutkinnan epäillystä henkirikoksesta karaokebaari Pataässän edessä Kruununhaassa tiistain vastaisena yönä kello kolmelta.

Poliisi sai hätäkeskukselta ilmoituksen, jonka mukaan Snellmaninkadulla sijaitsevan karaokebaarin ulkopuolella oli ammuttu miestä. Paikalle saapui lukuisia poliisipartioita.

Paikan päältä löytyi uhri, jota oli ammuttu. Ensihoito yritti elvyttää miestä, mutta 36-vuotias mies kuoli tapahtumapaikalle.

Epäilty tekijä ilmoittautui itse poliisille tiistaina. Hän on iältään 29-vuotias.

Pataässän omistaja Jouni Lanamäki oli paikan päällä Pataässässä jo tiistaina päivällä, vaikka baari oli kiinni. Hän kertoi puhelimitse, että tunsi uhrin.

”Hän oli meidän kanta-asiakkaamme. Kaikki tunsivat hänet. Henkilökunta tunsi hänet ja asiakkaat, jotka olivat paikalla ja asiakkaat, jotka eivät olleet paikalla, tunsivat hänet”, Lanamäki kertoo.

Lanamäen mukaan työntekijöiden tunnelmat ovat ammattimaisen rauhalliset, mutta kaikki surevat tapahtunutta.

”Varmaan järjestämme uhrille hiljaisen hetken kunhan pääsemme tästä suurimmasta hässäkästä. Asiakkaat näyttävät jo tuoneen kynttilöitä ja muistolappuja ovelle.”

Lanamäki ei ollut itse paikalla Pataässässä tiistain vastaisena yönä.

”Maanantai-ilta on meidän hiljaisin iltamme. Eihän täällä ollut asiakkaitakaan kuin viidestä kymmeneen ja henkilökuntaa vielä vähemmän.”

Lanamäen mukaan uhri oli hiljaisena iltana paikalla, koska kantapaikassa saa ajan usein paremmin kulumaan kuin kotona. Se on se kantapaikan juttu.

Kynttilöitä karaokebaari Pataässän edessä tiistaina.

”Tämä oli täysin odottamaton juttu kaikille osapuolille. Meistä henkilökunnastakaan, jotka tiedämme tästä asiasta enemmän, kukaan ei löydä mitään syytä, miksi tämä on tapahtunut.”

Lanamäen mukaan uhri oli työssä käyvä ihminen.

”Viimeiset hetket olivat hänelle hymyileviä ja hän kertoi hyvää juttua. En tiedä, mikä on ollut syynä. Onko sitten ampujalla vinksahtanut päässä vai mitä, sen poliisi kertoo myöhemmin.”

Lanamäen mukaan sisällä ravintolassa kukaan ei ollut huomannut mitään merkkejä, mitä pian ulkona tulisi tapahtumaan. Lanamäki korostaa, että ampuminen tapahtui ulkona. Muita ihmisiä ei ollut lähellä eikä vaarassa.

”Kaikki oli tapahtunut hyvin nopeasti, kahdessa kolmessa sekunnissa.”

Lanamäki arveli tiistaina iltapäivällä, että Pataässä pysyy tiistai-illan kiinni.

”Rauhoitumme itse kukin ja pistämme asioita järjestykseen päässämme.”

Tapausta tutkitaan rikosnimikkeillä tappo ja ampuma-aserikos.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa muun muassa kuulusteluilla ja teknisellä tutkinnalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat