Oletko hoitojonossa Helsingin seudulla? HS etsii haastateltavaksi potilaita, joiden elämään uhkaava lakko vaikuttaisi

HS etsii haastateltaviksi potilaita, jotka joutuvat ehkä tahtomattaan keskelle työtaistelua.

Hoitaja pukee kirurgille suojavaatteita Kainuun keskussairaalassa.

29.3. 16:50

Odotatko parhaillaan pääsyä hoitoon? Aiheuttaako perjantaina mahdollisesti alkava hoitajien lakko muuten epävarmuutta tarvitsemaasi hoitoon?

HS etsii kokemuksia ihmisiltä, joiden tilanteeseen työtaistelu vaikuttaa pääkaupunkiseudulla. Tehyn ja Superin ilmoittama lakko alkaa perjantaina 1. huhtikuuta, ellei sovintoa sitä ennen saada. Lakko koskisi myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän työntekijöitä, jotka kuuluvat edellä mainittuihin liittoihin.

Lakon piirissä on 25  000 hoitoalan ammattilaista.

Tilanteeseen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) vaikuttaa mahdollisen lakon lisäksi tietenkin myös pandemian aikana kasvanut hoitovelka. Leikkausten perumiseen tai siirtämiseen voi siis edelleen olla lukuisia muitakin syitä.

Lue lisää: Uhanneista hoitaja­lakoista isompi siirtyy – Perjantaina yhä alkamassa 25 000 hoitajan lakko, ellei sopua työehto­sopimuksesta synny ennen sitä

Toivomme kuitenkin erityisesti tuoreita kokemuksia ja ihmisiä, joiden tilannetta voisimme seurata myös mahdollisen lakon aikana.

Voit vastata kyselyymme HS.fi:ssa tai lähettää sähköpostia osoitteeseen hs.kaupunki@hs.fi.

Koska kyseessä voi olla arkaluonteinen terveysasia, emme julkaise nimeäsi ilman lupaasi. Liitäthän kuitenkin oikean nimesi ja yhteystietosi mukaan. HS ei siteeraa haastateltavia, joiden henkilötiedot eivät ole toimituksen tiedossa.

Ellei neuvotteluissa päästä sopuun, perjantaiaamuna alkaa noin 25 000 hoitoalan ammattilaista kuudessa sairaanhoitopiirissä koskeva lakko.

Myöhemmin huhtikuussa uhkaa toinen, vielä laajempi lakko hoitoalalle. Kuun puolivälin jälkeen pääkaupunkiseudulla lakkoja voidaan nähdä myös kouluissa, päiväkodeissa ja kirjastoissa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat