Kolme nuorta ryösteli teini-ikäisiltä rahaa Espoossa

Helsingin hovioikeus ei uskonut miehen selitystä, että hän ei osallistunut väkivaltaan, kun kolmen nuoren porukka teki ryöstöjä.

31.3. 14:32

Nuori, tekojen aikaan 17-vuotias, poika teki useita ryöstöjä Espoossa kahden toverinsa kanssa vuoden 2018 aikana.

Ryöstön kohteena olivat toiset nuoret ja rahan tai puhelimen anastamiseksi käytettiin väkivaltaa.

Mies tuomittiin kahdeksan kuukauden nuorisorangaistukseen. Helsingin hovioikeus piti ennallaan aiemman Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomion. Myös miehen rikostoverit tuomittiin, mutta lyhyempiin tuomioihin.

17-vuotias houkutteli kahden kaverinsa kanssa 15-vuotiaan pojan kerrostalon rappukäytävään Espoon Matinkylässä.

Poika oli halunnut ostaa vanhemmilta pojilta alkoholia ja he olivat sopineet tapaamisen kauppakeskus Isoon Omenaan ja sieltä matka jatkui läheisen kerrostalon porraskäytävään.

Kolmen pojan porukka anasti 15-vuotiaalta pojalta 300 euroa väkivaltaa ja sen uhkaa käyttämällä. Poikaa oli uhattu lyödä ja hänestä oli pidetty kiinni.

Toisen pojan kolmen nuoren porukka houkutteli kerrostalon kellariin. Siellä he löivät poikaa kolme kertaa pään alueelle ja saivat hänet luovuttamaan 135 euroa.

Tuomitun nuoren miehen uhrina oli myös hänen entinen tyttöystävänsä, johon hän oli kohdistanut väkivaltaa ja uhannut väkivallalla.

Kaikkiaan mies tuomittiin kuudesta eri tapauksesta muun muassa huumausainerikoksesta, kahdesta ryöstöstä, pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Kun rikosten uusimisriski on korkea, käytetään usein nuorisorangaistusta ehdollisen vankeuden asemasta. Hovioikeuden mielestä ehdollinen vankeus ei olisi ollut riittävä seuraamus tuomitun miehen sosiaalisen selviytymisen edistämiseksi ja uusien rikosten ehkäisemiseksi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat