Helsingin poliisissa työskennellyttä poliisi­miestä epäillään pahoin­pitelystä – Epäillyt teot kohdistuivat ala­ikäiseen poikaan käsi­raudoissa

Rikoksista epäilty poliisimies on irtisanoutunut Helsingin poliisista.

Esitutkinnassa on kuultu useampaa paikalla ollutta poliisia. Tilanne oli tallentunut myös valvontakameralle.

31.3. 13:13 | Päivitetty 31.3. 14:00

Helsingin poliisissa työskennellyttä poliisimiestä epäillään virkarikoksesta ja pahoinpitelystä uutenavuotena tapahtuneeseen kiinniottoon liittyen.

Poliisin epäillään kohdistaneen voimakeinoja käsiraudoissa olleeseen alaikäiseen poikaan. Tutkinnanjohtajana toiminut aluesyyttäjä Hanna Puhakka ei halua tässä kohtaa tuoda ilmi, minkälaisista voimakeinoista on ollut kyse.

”Se selviää mahdollisesti myöhemmin, kun esitutkinta tulee julkiseksi”, Puhakka kertoo.

Poliisin käyttämistä voimakeinoista ei ole kuitenkaan koitunut asianomaiselle sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Lue lisää: Helsingin poliisi: Poliisimies käytti voimakeinoja jo raudoitettuun henkilöön uutenavuotena – HS:n tietojen mukaan kyse oli alaikäisestä pojasta

Epäilty oli saapunut poliisipartion mukana Helsingin keskustaan ottaakseen kiinni henkilön, jonka epäiltiin ampuneen ilotulitteita muita ihmisiä päin.

Partio sai epäillyn kiinni lyhyen takaa-ajon jälkeen. Epäilty alaikäinen vastusti kiinniottoa, ja hänet laitettiin käsirautoihin, syyttäjänlaitoksen tiedotteessa kerrotaan.

Tämän jälkeen epäilty poliisi on epäillysti jatkanut voimakeinojen käyttöä alaikäistä kohtaan. Muut paikalla olleet poliisit ilmoittivat tilanteesta esihenkilölleen.

Puhakan mukaan esitutkinnassa on kuultu useampaa paikalla ollutta poliisia. Tilanne oli tallentunut myös valvontakameralle.

Poliisia epäillään asiassa virkavelvollisuuden rikkomisesta ja pahoinpitelystä. Rikoksesta epäilty poliisi on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

Helsingin poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Heikki Kopperoisen mukaan kyseinen poliisi ei enää työskentele Helsingin poliisilaitoksella.

”Hän irtisanoutui itse, joten ei tähän ole sen enempää sanottavaa, kun päättyi meidän osalta näin. Syyttäjä ja viime kädessä tuomioistuin ottavat sitten aikanaan kantaa rikosten osalta”, Kopperoinen kommentoi.

Juttu siirtyy seuraavaksi syyttäjälle syyteharkintaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat