Poliisi epäilee miehen esiintyneen huoltomiehenä ja varastaneen rahaa ja koruja asunnoista

Helsingin poliisi epäilee 29-vuotiaan miehen anastaneen omaisuutta vanhuksilta huoltomiehenä esiintyen.

31.3. 15:36

Valehuoltomiehenä vanhuksilta omaisuutta anastaneen miehen tapaus siirtyy syyteharkintaan, Helsingin poliisi tiedottaa.

Poliisi epäilee 29-vuotiaan miehen anastaneen omaisuutta vanhuksilta. Lisäksi tapauksista epäillään 25-vuotiasta naista ja 22-vuotiasta miestä.

Poliisin mukaan pääepäilty esiintyi huoltomiehenä ja pääsi siten sisään uhrien asuntoihin. Miehen epäillään liittyneen iäkkäiden uhrien seuraan muun muassa kerrostalon alaovella.

Mies väitti, että talossa oli tapahtunut vesivahinko tai tulipalo, jolloin uhrit päästivät hänet kotiinsa. Lisäksi miehen epäillään soittaneen kahdelle uhrille ja esiintyneen poliisina.

Poliisin mukaan epäilty vei asunnoista käteistä rahaa, pankkikortteja, koruja ja lompakoita.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet tammi- ja helmikuussa 2022.

Poliisi tutki tapauksia muun muassa nimikkeillä törkeä varkaus ja maksuvälinepetos. Lisäksi yhtenä nimikkeenä on virkavallan anastus.

Törkeästä varkaudesta ja petoksesta miestä epäillään tammikuun puolivälissä sattuneen tapauksen vuoksi, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Tuolloin mies oli tunkeutunut tuntemattoman iäkkään naisen kotiin väittäen, että talossa oli tulipalo. Asunnossa epäilty tutki paikkoja ja hänen poistumisensa jälkeen nainen huomasi, että hänen korunsa olivat kadonneet. Myöhemmin selvisi, että epäillyn puoliso oli vienyt korut panttilainaamoon.

Tammikuun lopussa epäilty esiintyi huoltomiehenä ja pääsi iäkkään pariskunnan asuntoon. Hänen epäillään varastaneen asunnosta rahaa, matkapuhelimen ja pankkikortin.

Myöhemmin epäilty soitti toiselle uhrille ja väitti olevansa poliisi. Hän kertoi tulevansa tarkistamaan uhrin pankkikortin asunnolle. Näin ei kuitenkaan tapahtunut.

Tapausta tutkittiin törkeänä varkautena, maksuvälinepetoksena, virkavallan anastuksena ja törkeän petoksen yrityksenä.

Tammikuussa mies myös lyöttäytyi iäkkään naisen seuraan, kun tämä oli matkalla kotiin ostoskeskuksesta. Epäilty kertoi naiselle, että tämän asunnossa oli vesivahinko.

Naisen kotiin saapui myös toinen miespuolinen epäilty, joka oli pukeutunut rakennustyömieheksi.

Kun molemmat miehet poistuivat, nainen huomasi, että häneltä oli viety muun muassa rahaa, koruja ja pankkikortti. Kortilla oli nostettu ja yritetty nostaa käteistä pankkiautomaatista. Tapausta tutkittiin törkeänä varkautena ja maksuvälinepetoksena.

Poliisi epäili miestä vastaavista rikoksista syksyllä 2021. Hän oli vapautunut tutkintavankeudesta pari päivää ennen kuin aloitti uudet epäillyt rikokset. Epäilty on ollut uudelleen vangittuna helmikuun alusta 2022.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat