Espoon Laajalahteen suunnitellaan jättimäistä liikuntahallia

Laajalahteen suunniteltuun liikuntahalliin on tulossa 16 tenniskenttää ja 21 padelkenttää.

6.4. 9:45

Espoon Laajalahteen suunnitellaan suurta liikuntapaikkaa, johon tulee kymmenen sisätenniskenttää ja viisitoista sisäpadelkenttää. Lisäksi ulos suunnitellaan sekä kuusi tenniskenttää että kuusi padelkenttää.

Liikuntapaikkaa rakentava RoGa Sports Oy toivoo saavansa rakennusoikeutta 15 000 kerrosalaneliötä.

Tennis- ja padelkenttien lisäksi liikuntapaikkaan tulee toimisto- ja ravintolatilat ja oheisliikuntatilaa.

Varattava alue sijaitsee Laajalahden golfkentän kupeessa ja se on vuonna 1991 voimaan tulleessa asemakaavassa osoitettu toimisto- tai ympäristöhaittoja aiheuttamattomien toimintojen teollisuus- ja varastorakennuskortteliksi.

Varattavan alueen pinta-ala on 33  000 neliötä.

Jaosto kehotti kaupunkisuunnittelukeskusta kiirehtimään Turvesuonristin asemakaavan laadintaa ja käsittelyä. Kiirehtimiseen kehotettiin, koska Espoossa on tarvetta uusille sisäliikuntatiloille, kun Keran hallit poistuvat käytöstä.

Suunniteltu liikuntapaikka on suunnattu laajalle käyttäjäryhmälle koululaisista ikäihmisiin. Elinkeino- ja kilpailukykyjaoston mukaan se tukee lähellä olevan golfkentän luonnonläheistä kaupunkikuvaa.

Suunnittelun edetessä alueelle on tarkentunut 30 vuoden maanvuokrasopimus Espoon kaupungin kanssa ja rakennusbudjetti on suunnittelun aikana noussut 16 miljoonaan euroon.

Hankkeelle haetaan julkista tukirahoitusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä ja kaupungin lainatakausta.

Suunnittelun aikana hankkeeseen on sitoutunut muun muassa lajiliittoja ja seuroja. Hankkeen taustalla on kokeneita yrittäjiä, liikkeenjohtajia, arkkitehtejä ja rakennuttamisen ammattilaisia, joita yhdistää muun muassa tenniksen ja padelin harrastaminen eri tasoilla.

Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto jatkoi RoGa Sports Oy:n varausta liikuntapaikkahankkeen suunnitteluun ensi vuoden maaliskuun loppuun saakka.

Alueen kaavamuutos on vielä vireillä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat