Helsingin kaupunki myi sairaalana toimineen jugendlinnan 1,5 miljoonalla eurolla

Kaupunki sai yhteensä kuusi tarjousta viime joulukuussa myyntiin laitetusta sairaalasta.

6.4. 15:29

Helsingin kaupunki on myynyt Nurmijärvellä sijaitsevan Röykän sairaalan, kaupunki tiedottaa.

Kaupunki myi seitsemän kiinteistön kokonaisuuden 1,5 miljoonalla eurolla Röykkä Invest Oy:lle. Yritys on perustettu äskettäin.

Sairaala on ollut Helsingin omistuksessa vuodesta 1956 lähtien. Vuosikymmenten aikana sairaala on toiminut yksityisenä keuhkotautiparantolana ja psykiatrisena sairaalana.

Sairaala on tunnettu arkkitehti S.M. Schjerfbeckin suunnittelemasta jugend-tyylisestä päärakennuksesta.

Helsingin kaupunki laittoi Röykän sairaalan myyntiin viime joulukuussa, sillä kaupunki luopuu strategiansa mukaisesti rakennuksista, joille ei ole käyttöä kaupungin omissa palveluissa tai joiden omistamiseen ei liity muita syitä.

Avoimeen tarjouskilpailuun tuli yhteensä kuusi tarjousta. Paras hinta ratkaisi tarjouskilpailun.

Alueella on noin 20 erikuntoista ja -ikäistä rakennusta. Myytävien kiinteistöjen yhteenlaskettu pinta-ala on noin 23 hehtaaria. Myytyyn kokonaisuuteen kuuluu muun muassa vuonna 1969 rakennettu luhtitalo. Kohde siirtyy uudelle omistajalle vuokralaisineen.

Rakennukset siirtyvät uudelle omistajalle siinä kunnossa kuin ne nykyään ovat. Vastuu alueella sijaitsevan sairaalan vanhan kaatopaikan kunnostuksesta taas jää kaupungille. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaimpia rakennuksia ja pihapiirejä on esitetty suojeltavaksi.

Kaupungin omistavat viereiset Natura-alueet tullaan myymään Suomen valtiolle luonnonsuojelutarkoituksiin, minkä jälkeen kaupungilla ei enää ole maaomistusta Röykässä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat