Peltipoliisit saapuvat Vantaalle jo tänä vuonna – Näille alueille kameroita asennetaan

Kameravalvontapisteitä on tarkoitus asentaa Vantaalle seuraavan kolmen vuoden aikana yhteensä 15–20 kappaletta.

7.4. 16:17

Vantaalla ruvetaan valvomaan liikennettä nopeusvalvontakameroilla.

Vuoden 2022 aikana nopeusvalvontakameroita on tulossa viiteen eri kohteeseen ympäri Vantaata, kaupunki tiedottaa.

Valvontakameroita sijoitetaan Raappavuorentielle, Vaskivuorentielle, Tammiston kauppatielle, Tikkurilantielle ja Vanhalle Porvoontielle.

Raappavuorentielle kameroita tulee Virtatien ja Suvantopolun välille, Vaskivuorentielle Ojahaantien liittymän kohdalle, Tammiston kauppatielle Säätökujan kohdille, Tikkurilantielle Liljatien liittymän pakeille ja Vanhalle Porvoontielle Malmarintien läheisyyteen.

Vantaan kaupunkitilalautakunta päätti automaattisen liikennevalvonnan käyttöönotosta keskiviikkona.

Lautakunta päätti myös, että mikäli kohteissa ilmenisi yllättäviä haasteita, peltipoliiseja voisi varalta sijoittaa Koivukylänväylälle ja Läntiselle Valkoisenlähteentielle.

Kaupunki haluaa kameravalvonnalla parantaa liikenneturvallisuutta vähentämällä ylinopeuksia ja punaisia päin ajamista.

Kohteita valittaessa on tarkasteltu alueilla sattuneiden liikenneonnettomuuksien määriä, liikennemääriä, koettua turvallisuutta, nopeusrahoituksia ja sitä, onko alueella runsasta jalankulkua, tiivistä asutusta tai sijaitsevatko ne koulujen läheisyydessä.

Kameravalvontapisteitä on tarkoitus asentaa Vantaalle seuraavan kolmen vuoden aikana yhteensä 15–20 kappaletta. Valvontapisteiden mahdollisesta lisäämisestä päätetään lautakunnassa lähivuosina.

Vantaalla kameroita ei ole toistaiseksi ollut lainkaan katuverkon alueella. Kameroita löytyy vain valtion tieverkostoon kuuluvilla isoilta teiltä, kuten Kehä III:lta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat