Jos kunta-alan lakko laajenee, Helsingissä saatetaan tulla kouluun omien eväiden kanssa

Mikäli kunta-alalla ei löydy sopua 18. huhtikuuta mennessä, lakko alkaa myös pääkaupunkiseudulla. Lakko vaikuttaisi päiväkotien ja koulujen toimintaan.

Leinolan koulussa Tampereella syötiin maaliskuun lopussa lounaaksi eväitä kunta-alan lakon takia. Pian eväsruokailuun saatetaan joutua myös pääkaupunkiseudun kouluissa.

7.4. 18:50

Helsingin kaupunki on alkanut varautua kunta-alalla mahdollisesti 19. huhtikuuta alkavan lakon vaikutuksiin.

Helsingin kaupunki kertoo asiasta tiedotteessaan.

Vielä ei ole varmaa, mihin kaikkiin toimintoihin lakko vaikuttaisi, sillä kaupunki neuvottelee parhaillaan lakon ulkopuolelle jätettävistä tehtävistä ja toiminnoista.

Se tiedetään, että lakko vaikuttaisi erityisesti kasvatuksen ja koulutuksen palveluihin. Lakolla olisi merkittävät vaikutukset kaikilla oppiasteilla: varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, lukioiden, ammatillisen koulutuksen sekä työväenopistojen toiminnan järjestämiseen Helsingissä, tiedotteessa kerrotaan.

Helsingin kaupungin mukaan on mahdollista, että päiväkodeissa ja kouluissa saatetaan joutua turvautumaan eväsruokailuun tai ainakin ruokalistan muutoksiin. Voi myös olla, että kouluja joudutaan sulkemaan kokonaan, tiedotteessa kerrotaan.

Lakko vaikuttaisi myös sosiaali- ja terveystoimialan sekä kulttuurin ja vapaa-ajan palveluihin.

Perusterveydenhuollon ja suun terveydenhuollon päivystys sekä kiirevastaanotot on rajattu lakon ulkopuolelle eli nämä palvelut toimivat normaalisti myös mahdollisen lakon aikana.

Lakko kestäisi seitsemän vuorokautta eli 19.4.–25.4. Lakon mahdollinen alkaminen voi siirtyä kahdella viikolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat