Helsingin keskustassa lauantaina järjestetyt kaksi mielen­osoitusta sujuivat poliisin mukaan rauhallisesti

Lauantaina Helsingissä osoitettiin mieltä sekä hoitajien paremman palkan ja työolojen että Ukrainan tukemisen puolesta. Molemmat mielenosoitukset liikkuivat kulkueina.

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehy ja Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super järjestivät Helsingissä lauantaina mielenilmauksen.

9.4. 13:20 | Päivitetty 9.4. 15:57

Helsingin keskustassa lauantaina järjestetyt mielenosoitukset sujuivat rauhallisesti, tiedottaa poliisi.

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestön Tehyn ja Suomen lähi- ja perushoitajaliiton Superin järjestämä mielen­osoitus alkoi kello 12:lta Rautatientorilta. Kulkue eteni reittiä Rautatientori–Mikonkatu–Yliopistonkatu–Hallituskatu–Unioninkatu–Pohjois-Esplanadi–Mikonkatu–Rautatientori.

Poliisin johtokeskuksesta kerrottiin ennen kello 13:a mielenosoituksen sujuneen ongelmitta. Poliisi twiittasi hieman kello 13:n jälkeen kulkueen saapuneen takaisin Rautatientorille ja arvioi osallistujamääräksi noin 2 000.

Lue lisää: Pari­tuhatta mielen­osoittajaa vaati Helsingissä järjestetyssä kulkueessa parempaa palkkaa ja työ­oloja: ”Hoitajat ovat nöyristelleet liian kauan”

Toisen, Ukrainaa tukevan mielenosoituksen poliisi kertoi lähteneen liikkeelle kello 13:n jälkeen. Kulkue eteni Narinkkatorilta Mannerheimintien ja Aleksanterinkadun kautta Senaatintorille ja saapui sinne poliisin mukaan hieman ennen kello 14:ää.

Mielenilmaukseen osallistui poliisin arvion mukaan noin 400 ihmistä.

Mielenosoitukset aiheuttivat liikenteelle hetkellistä haittaa, ja liikenne jouduttiin hetkellisesti pysäyttämään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat