Sote-aikaan uudistettava Espoon­lahden terveys­asema on tarkoitus saada käyttöön vuoden 2024 kesä­kuussa

Kustannusarvio on kasvanut vuosien mittaan miljoonilla euroilla.

Espoonlahden terveysasemalle kertyi jonoa marraskuussa 2009, kun Espoossa jaettiin sikainfluenssarokotetta.

10.4. 14:04

Sote-aikaa vastaamaan uudistettava Espoonlahden terveysasema on tarkoitus saada käyttöön kesäkuussa 2024. Espoonlahden pääterveysasemalla pääsiäisenä 2020 tapahtunut vesivahinko aiheutti sen, että kiinteistö laitettiin käyttökieltoon ja toiminnot siirrettiin väistötiloihin.

Tilapalvelut-liikelaitos on pyytänyt hyvinvoinnin ja terveyden lautakunnalta lausuntoa terveysaseman peruskorjauksen hankesuunnitelmasta. Lautakunta käsittelee asiaa tiistaina 12. huhtikuuta.

Valmisteltu päätösehdotus on myönteinen.

”Hankesuunnitelman mukainen peruskorjaus mahdollistaa Espoon tulevaisuuden sote-keskuskonseptin mukaisen kokonaisuuden toteuttamisen eikä suunnitelmaan ole huomauttamista”, päätösehdotus linjaa.

Peruskorjaus sote-ajan terveysasemaksi tarkoittaa käytännössä sitä, että aseman toiminnassa vahvistuvat terveysasemapalveluihin läheisesti kytkeytyvät palvelut. Tiloihin suunnitellaan sijoitettavaksi paitsi terveysasematoiminnan myös muun muassa mielenterveys- ja päihdeyksikön, vanhuspalveluiden ja avokuntoutuksen toimintoja.

Peruskorjauksen kustannusarvio on kasvanut vuosien mittaan.

Tarvesuunnitelmassa peruskorjauksen kustannusarvion esitettiin olevan 11,6 miljoonaa euroa. Nyt hankesuunnitelmassa esitetään kustannusarvion olevan 14,4 miljoonaa euroa.

Kaavailujen mukaan rakennustyöt ajoittuvat vuoden 2023 maaliskuun ja vuoden 2024 toukokuun välille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat