Helsinkiin rakennetaan 400 kilovoltin maakaapeli Viikin peltojen läpi

Uusi kaapeliyhteys Vantaan Länsisalmesta Helsingin Viikinrantaan vahvistaa sähköverkkoa, mikä auttaa rakentamaan lisää toisella puolella Helsinkiä.

Ulkoilijoita Viikissä vuonna 2020.

11.4. 10:49

Helsinkiin suunnitellulle 400 kilovoltin maakaapelille on linjattu alustava reitti.

Kantaverkkoyhtiö Fingrid suunnittelee uutta kaapeliyhteyttä Vantaan Länsisalmen sähköasemalta Helsingin Viikinrannan tulevalle sähköasemalle. Reitti kulkee Viikin peltojen, Hallainvuoren, Kehä I:n ja Kivikon ulkoilualueen kautta.

Kaapelin vetäminen vaikuttaa myös rakentamiseen toisella puolella kaupunkia.

Kun Helsingin sähköverkkoa on vahvistettu kaapelin avulla, Vihdintien ja Huopalahdentien ympäristössä suurjännitteiset ilmajohdot voidaan siirtää maan alle. Tämä taas vapauttaa tilaa asuntojen rakentamiselle.

Kaapelin rakentamista vaaditaan myös siihen, että Helsinki pystyy siirtymään hiilineutraaliin energiantuotantoon vuoteen 2030 mennessä.

Helsingin kaupunki, Fingrid ja Helen sähköverkko ovat suunnitelleet uuden kaapelin reittiä vuodesta 2020 alkaen.

Alustava linjaus on siis nyt tehty, mutta tarkkaa reittiä varten tehdään kevään ja kesän aikana maastotutkimuksia.

Reitin alustava linjaus

Luontoalueilla kaapelin reitin on tarkoitus kulkea mahdollisimman pitkälti nykyisten jalankulkureittien alla. Nyt suunnitellaan tarkemmin, miten kaapeli rakennetaan niin, että vaikutukset ympäristöön ovat mahdollisimman pienet.

Aiemmin tutkittiin myös vaihtoehtoa, jossa kaapeli olisi kulkenut Lahdenväylän yhteydessä. Tästä luovuttiin, koska rakennustöitä pidetään liian suurena riskinä liikenteen turvallisuudelle ja sujuvuudelle.

Helsingin on tarkoitus rakentaa Vihdintien ja Huopalahdentien ympäristöön asuntoja ja palveluita 14 000 uudelle asukkaalle.

Tähän liittyen Helen sähköverkko suunnittelee myös Pitäjänmäen sähköaseman rakentamista uudelle paikalle lähelle nykyistä sähköasemaa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat