Poliisin epäily: Teinipojan pitkään jatkunut kiusaaminen johti isien ja poikien tappeluun Helsingin Vuosaaressa

Poliisi tutkii Vuosaaressa epäiltyä tapon yritystä, jonka taustalla on teini-ikäisten kiusaaminen ja siitä lähtenyt aikuisten miesten tappelu.

11.4. 11:18

Pitkään jatkuneen kiusaamisen epäillään johtaneen teini-ikäisten poikien isien tappeluun ja lopulta tapon yritykseen Helsingin Vuosaaressa.

Vasta 14-vuotias poika iski puukolla toisen pojan isää, kun hänen oma isänsä näytti jäävän tappelussa alakynteen.

Poliisin nuorisoryhmä on saamassa valmiiksi esitutkinnan epäillystä tapon yrityksestä ja useista pahoinpitelyistä 19. maaliskuuta lähellä kauppakeskus Columbusta.

Puukotus oli vähällä johtaa miehen kuolemaan. Miehen hengen pelasti poikkeuksellista rohkeutta osoittanut sivullinen.

Monimutkainen tapahtumien ketju on mahdollisesti alkanut kiusaamisesta. 15-vuotias poika kertoi poliisille, että 14-vuotias poika olisi aiemmin uhkaillut häntä ja vaatinut häneltä omaisuutta.

Uhkauksista ei ole tehty rikosilmoituksia, mutta 15-vuotias sanoo vältelleensä tästä syystä 14-vuotiasta.

Tapahtumapäivänä pojat kohtasivat kauppakeskuksessa. 15-vuotiaan mukaan 14-vuotias ajoi häntä ja hänen kaveriaan takaa.

15-vuotias kertoi asiasta isälleen. Isä meni etsimään kauppakeskuksesta poikansa kiusaajana pitämäänsä lasta ja hänen epäilleen ottaneen 14-vuotiasta kaulan ympäriltä kiinni.

15-vuotiaan isälle oli kuitenkin tässä vaiheessa epäselvää, onko kyseessä oikea poika. Hän poistui paikalta.

14-vuotias kertoi seuraavaksi omalle isälleen, että 15-vuotiaan isä kävi hänen päälleen. 14-vuotiaan isä kertoo soittaneensa hätänumeroon, johon vastannut kehotti häntä tekemään rikosilmoituksen.

Isät ja pojat kohtasivat kauppakeskuksen ulkopuolella. Poliisin mukaan isät alkoivat heti huutaa toisilleen ja sitten tapella.

Miehet kaatuivat maahan ja 14-vuotiaan isä jäi 15-vuotiaan isän alle. Silloin 14-vuotias puukotti 15-vuotiaan isää useita kertoja alavartaloon.

Poliisin mukaan oli minuuteista kiinni, että mies ei kuollut. Tähän vaikuttivat useat sivulliset, jotka puuttuivat tappeluun heti ja antoivat ensiapua. Poliisi kehuu etenkin läheisestä parturista tappelua pysäyttämään syöksyneen sivullisen rohkeutta, vaikka poliisi ei yleisesti kehota tavallisia ihmisiä menemään väliin vakaviin väkivaltatilanteisiin.

14-vuotias juoksi karkuun, mutta kauppakeskuksen järjestyksenvalvoja juoksi hänen peräänsä ja otti hänet kiinni.

14-vuotias on myöntänyt puukotuksen, vaikka hän sanoo, että hän ei muista tarkasti yksityiskohtia. Puukotusta tutkitaan tapon yrityksenä, mutta tapaus ei etene epäillyn iän takia syyteharkintaan.

Kumpaakin isää epäillään toistensa pahoinpitelystä ja 15-vuotiaan isää 14-vuotiaan lievästä pahoinpitelystä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat