Yle: Helsinki ja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos ovat tankanneet Teboililla tuhansilla euroilla Venäjän hyökkäyksen jälkeen

Pelastuslaitos on jo vaihtamassa viimeisenkin paloautonsa maksukortin toiseen ketjuun, mutta Helsingin liikunta- ja ulkoilupalveluiden tankkauksille ei ollut selkeää selitystä.

Teboilin huoltoasema Espoossa.

11.4. 14:08

Helsingin kaupunki osti maaliskuussa Venäjän jo hyökättyä Ukrainaan edelleen polttoaineita myös Teboililta, jonka venäläinen Lukoil omistaa kokonaan

Näin kertoo Svenska Ylen selvitys siitä, miten pääkaupunkiseudun suuret kaupungit sodan alettua ostavat polttoaineensa.

Sekä Espoon, Vantaan että Helsingin kaupungit ostavat nyt enimmäkseen Nesteeltä ja välttelevät Teboilia. Tämä on samansuuntainen tapa toimia kuin esimerkiksi valtion virastoilla nyt pitäisi olla.

Svenska Yle on kuitenkin löytänyt pääsääntöön muutaman poikkeuksen, joissa ostot on selkeästi tehty hyökkäyksen alkamisen jälkeen.

Helsingin liikunta- ja ulkoilupalveluissa tankattiin maaliskuussa Teboililta dieseliä työkoneisiin 7 700 euron edestä. Yle ei saanut selkeää selitystä kaupungilta siitä, miksi oli edelleen tankattu nimenomaan Teboililta.

Toinen maaliskuulle osuva isompi lasku polttoaineista Teboililta löytyi Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta. Venäjän hyökkäykseen jälkeen Teboililla oli vielä tankattu 5 800 eurolla.

Pelastusjohtaja kertoi kuitenkin Ylelle, että kyse oli yhteen paloautoon jääneestä Teboilin kortista, joka korvataan Nesteen maksukortilla.

Ylen selvitys paljasti enää yksittäisiä polttoaineostoja. Isommat maksut Teboilille liittyivät aikaan ennen sotaa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat