Alakoululaisten rokotusinto koronaa vastaan jäi vähäiseksi Helsingissä

Epätietoisuus alle 12-vuotiaiden lasten rokotusjärjestelyistä on huolettanut vanhempia. Helsingin kaupunki suunnittelee keskittävänsä myös kouluikäisten koronarokotukset.

Käpylän peruskoulun tokaluokkalainen Elisa Palmu sai koronarokotuksen koulussa terveydenhoitaja Alina Saukolta. Jatkossa joukkorokotuksia ei enää järjestetä kouluilla.

11.4. 14:47

Kahden kouluikäisen lapsen äiti otti yhteyttä Helsingin Sanomiin kertoen, että 5–12-vuotiaille ei tällä hetkellä ole mahdollista varata aikaa koronarokotukseen.

Vanhemmat ovat huolissaan tulevan kesän lomasuunnitelmista, sillä moniin ulkomaisiin matkakohteisiin vaaditaan täysi rokotesarja myös lapsilta.

Kouluterveydenhuollon päällikkö Tuula Salmivaara-Pesonen Helsingin kaupungilta kertoo, että tulevaisuudessa alakouluikäiset saavat rokotuksensa Jätkäsaaren ja Malmin keskitetyistä rokotuspisteistä.

”Suunnitelmat eivät ole vielä täysin valmiit, mutta tarkoitus on aloittaa rokotukset rokotuspisteillä huhtikuun loppuun mennessä”, Salmivaara-Pesonen kertoo.

Alkuvuodesta 1.–5.luokkalaisia koululaisia on rokotettu kouluissa, mutta Salmivaara-Pesosen mukaan kysyntä oli vähäistä.

”Alle 12-vuotiaiden rokotuskattavuus jäi noin 30 prosenttiin. Kaikki halukkaat saavat rokotuksen, mutta niitä on helpompi tarjota keskitetysti”, sanoo Salmivaara-Pesonen.

Helsingissä koronarokotuksia tarjotaan yli 5-vuotiaille lapsille. Alle kouluikäiset on mahdollista rokotuttaa ajanvarauksella Malmin ja Pitäjänmäen neuvoloissa sekä Kallion ja Itäkadun perhekeskuksissa. 12 vuotta täyttäneet saavat koronarokotuksensa keskitetyistä rokotuspisteistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat