Kirkko­nummen poliitikot päättivät valaista kunta­keskuksen vesitornin sateen­kaaren väreihin joka vuosi

Valtuustoaloitteen tekijän mukaan vesitornin valaisu viestii seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen huomioimisesta kunnan toiminnoissa.

Kirkkonummen uusi vesitorni.

11.4. 21:16

Kirkkonummen kuntapoliitikot päättivät maanantaina, että kuntakeskuksen vesitorni valaistaan vastaisuudessa sateenkaaren värein joka vuosi syyskuun ensimmäisenä lauantaina.

Kunnanvaltuuston päätöksen takana oli alue- ja kunnanvaltuutettu Markus Myllyniemen (vihr) tekemä valtuustoaloite.

Valtuustoaloitteen tavoitteena on toimia symbolisena esimerkkinä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen (hlbti) paremmasta huomioimisesta kunnan toiminnoissa.

Monet suomalaiset kunnat liputtavat vuosittain esimerkiksi Pride-tapahtumien yhteydessä huomioidakseen hlbti-vähemmistöjen oikeudet.

”Meillä Kirkkonummella on arkkitehtonisesti upea palkintoja voittanut vesitorni, joka voidaan valaista eri värein. Halusin, että tekisimme tämän tärkeän juhlan kunniaksi jotain paikallisesti ainutlaatuista liputtamisen sijaan”, Myllyniemi sanoo tiedotteessa.

Hän kertoo HS:lle, että alkuperäisenä ajatuksena oli valaista vesitorni kesällä. Vesitornin valaistustehot eivät olisi kuitenkaan riittäneet siihen.

Myllyniemi toivoo, että valaistuksen ympärille kehittyisi hlbti-vähemmistöjen oikeuksia kunnioittava kansanjuhla, jollaisia on useissa kunnissa.

Aloitteen tekijän mukaan Pride-juhlan merkitys korostuu entisestään aikana, jolloin sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeudet eivät toteudu osassa Suomen naapurimaista.

”Ihmisarvo ja oikeus olla oma itsensä ovat perustavanlaatuisia ihmisoikeuksia, joista emme voi antaa periksi liberaalissa länsimaisessa yhteiskunnassamme.”

Kevään aikana Kirkkonummen uusi vesitorni on valaistu Ukrainan lipun väreihin, ja YK:n kansainvälisen naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä torni on hehkunut oranssina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat