Poliisi tutkii nuorten pahoin­pitelyä Espoossa – tilanteesta kuvattu video leviää sosiaalisessa mediassa

Pahoinpitelyä seurasi lukuisia nuoria, ja osa heistä kuvasi tapahtumat.

14.4. 14:39

Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii maaliskuussa Espoon Leppävaarassa tapahtunutta kahteen nuoreen kohdistunutta törkeää pahoinpitelyä. Pahoinpitelystä kuvattiin video, joka leviää nyt sosiaalisessa mediassa.

Poliisin mukaan pieni joukko nuoria oli sopinut sosiaalisessa mediassa tapaamisen, jossa oli tarkoitus selvittää aiemmin tapahtuneita asioita. Paikalle oli kuitenkin saapunut sovittua suurempi joukko, ja kohtaamisen yhteydessä useat nuoret kohdistivat lyöntejä sekä potkuja kahteen nuoreen.

Pahoinpitelyä seurasi lukuisia nuoria, ja osa heistä kuvasi tapahtumat.

Ensihoito tarkasti uhrien vammat, ja heidät ohjattiin lisätarkastukseen sairaalaan, poliisi kertoo.

Poliisi otti pian tapahtumien jälkeen kiinni yhden nuoren henkilön törkeästä pahoinpitelystä epäiltynä.

”Kaksi muuta poliisin tapaamaa epäiltyä ovat alle 15-vuotiaita, eivätkä he siten ole rikosoikeudellisessa vastuussa”, kertoo tutkintaa johtava rikoskomisario Aura Lehtinen poliisin tiedotteessa.

Asian esitutkinta on poliisilla kesken.

Poliisi muistuttaa, että videon kuvaaminen ja lataaminen sosiaaliseen mediaan voi täyttää rikoksen, kuten esimerkiksi yksityiselämää loukkaavaan tiedon levittämisen, tunnusmerkit.

Videoita ei tule jakaa eteenpäin. Sen sijaan tieto videosta tulee ilmoittaa poliisille, ja sen voi myös ilmiantaa sosiaalisen median kanavan ylläpitoon, poliisi kirjoittaa tiedotteessaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat