Helsinkiläiset eivät vielä pääse eroon maskeista – pää­kaupunki­seudun korona­nyrkki tarkastelee suositusta ”lähi­aikoina”

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ilmoitti maskisuosituksesta luopumisesta pääsiäisen alla.

Maskin käyttämisestä on tullut monelle suomalaiselle osa arkea. Maskisuositus on ollut voimassa elokuusta 2020.

14.4. 16:42

Moni ehti riemuita torstaina, kun Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi päätöksestä poistaa yleinen maskisuositus.

Laaja maskisuositus on kuitenkin yhä voimassa pääkaupunkiseudulla, jossa kaikkien 12 vuotta täyttäneiden tulisi käyttää maskia julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, kun niissä on myös muita ihmisiä.

Lisäksi maskin käyttöä suositellaan pääkaupunkiseudun kouluissa kuudennesta luokasta alkaen.

Milloin pääkaupunkiseudulla päästään eroon maskeista?

HS ei tavoittanut pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän puheenjohtajaa ja Helsingin pormestaria Juhana Vartiaista (kok) kommentoimaan asiaa.

Alueellisen koronanyrkin jäsen, Helsingin sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja Juha Jolkkonen kertoo, että tarkka ajankohta ei ole vielä tiedossa.

”Suositus on toistaiseksi voimassa, ja lähiaikoina pohditaan, onko siihen syytä tehdä muutoksia. Tuli kuitenkin hieman yllättäen tämä THL:n maskisuosituksen julkaisu juuri nyt.”

Pääkaupunkiseudun osalta koronakoordinaatioryhmän täytyy erikseen miettiä, onko maskien käytön suosituksella yhä perusteita, Jolkkonen sanoo.

”Mennään nyt tällä, mikä meillä on nyt tällä hetkellä käytössä.”

Jolkkosen mukaan seuraavaa kokousta ei ole sovittuna, koska ryhmä kokoontuu aina tarpeen mukaan.

Myös THL suosittelee edelleen maskin käyttöä muutamissa tilanteissa, kuten koronaviruksessa altistuneille kodin ulkopuolella, kun lähikontaktit eivät ole vältettävissä, tai julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä matkalla koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat