Helsingin laiva­matkustus on alkanut elpyä korona­pandemian hiljaiselosta, mutta Ukrainan sota uhkaa tuoda uuden iskun

Helsingin satamien kautta kulkevien matkustajien määrä kasvoi alkuvuonna 171 prosentilla vuoden takaisesta.

Helsingin ja Tukholman välillä kulkeva Silja Serenade makasi talvella toimettomana Hernesaaren laiturissa Helsingissä, koska koronapandemia oli karkottanut matkustajat ruotsinlaivoilta. Nyt laivaliikenteessä on elpymisen merkkejä.

14.4. 18:28

Laivamatkustus Helsingissä on alkanut elpyä koronapandemiasta.

Helsingin Sataman mukaan Venäjän Ukrainassa aloittama hyökkäyssota ei ole vielä merkittävästi vaikuttanut Helsingin kautta kulkevaan liikenteeseen.

Venäjän-liikenteen osuus Helsingin eri satamissa on verrattain pientä, minkä vuoksi sodan ja sen vuoksi asetettujen pakotteiden vaikutukset rahtiliikenteeseen ovat olleet vähäisempiä kuin monissa muissa satamissa.

Helsingin satamiin on saapunut Venäjältä lähinnä kivihiiltä, jonka kuljetus on pian loppumassa.

Lue lisää: Helenille tulee vielä venäläisiä hiililaivoja

Matkustajia kulki Helsingin sataman kautta tammi-maaliskuussa runsas miljoona, mikä on 171 prosenttia enemmän kuin alkuvuonna 2021.

Vilkkain laivareitti oli Tallinnan-linja, jolla kulki tammi-maaliskuussa 839 000 matkustajaa. Tukholman-reitillä matkustajia oli 150 000.

Tallinnan ja Tukholman lisäksi Helsingistä on päässyt laivalla esimerkiksi Travemündeen ja Maarianhaminaan.

Koronapandemian aikana matkustusta ovat hillinneet rajoitukset ja sisärajavalvonta, joka päättyi Suomen ja Schengen-maiden välillä tammikuun lopulla.

Helsingin Satamassa kuitenkin varaudutaan siihen, että kansainvälisen matkailun palautuminen Itämerelle voi hidastua Ukrainan sodan takia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat