Kaikki Länsisatamassa jonottavat rekat eivät mahtuneet iltapäivän laivoihin – Ruuhka satama-alueella jatkuu vielä joitakin tunteja

Helsingin poliisin arvion mukaan letka saadaan purettua perjantaina illansuuhun mennessä.

15.4. 10:46

Helsingin Länsisataman rekkajono saadaan Helsingin poliisin mukaan purettua perjantai-iltaan mennessä.

”Täällä satamassa kadut ovat täynnä rekkoja, mutta liikenne sujuu niin hyvin kuin se tässä infrassa on mahdollista sujua”, kertoi Helsingin poliisin ylikonstaapeli Petri Kähönen Länsisatamasta perjantaina iltapäivällä neljän jälkeen.

Rekkaletkan pää oli silloin suurin piirtein Jätkäsaaren Verkkokaupan kohdalla. Hetkittäin letkan pää oli ylettynyt vähän aiemmin Mechelininkadulle.

”Nyt saamme letkan mahtumaan melko hyvin tähän Tyynenmerenkadun alueelle.”

Kaikki satamassa olevat rekat eivät mahtuneet vielä iltapäivällä lähteviin Viron laivoihin. Esimerkiksi Tallink Siljan edellinen laiva lähti kello 16.30.

”Ilta menee vielä. Laivat ottavat kaikki paikat täyteen ohi ajanvarausten. Nyt laivat pyritään täyttämään rekoilla niin hyvin kuin pystytään eli laivat ajavat ihan täydellä kapasiteetilla”, Kähönen kertoi.

Kähösen mukaan ruuhkat jäävät todennäköisesti perjantai-iltaan ja lauantai on jo normaali.

”Luojan kiitos on pyhäpäivä, niin täällä ei ole arkiliikennettä seassa. Tämä pyörii niin hyvin kuin näissä olosuhteissa voi pyöriä. Ihmisillä ovat hermot kestäneet erittäin hyvin.”

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoo, että Tallink Siljan seuraavat laivat lähtevät klo 19.30 ja klo 22.30.

Eckerö Linen illan viimeinen laiva lähtee klo 21.40.

”Seuraaviin laivoihin laitetaan ne rekat, jotka eivät nyt mahtuneet. Meidän tietojemme mukaan viimeiseen laivaan pitäisi saada kaikki mahtumaan.”

Nöjdin mukaan pääsiäisvapaan takia laivoilla on ollut muitakin matkustajia enemmän kuin pitkään aikaan eli matkustajia sekä ilman autoa että henkilöautoilla.

Raskaiden ajoneuvojen jono ruuhkautti Helsingin Länsisatamaan johtavia teitä jo kiirastorstaina.

Lue lisää: Kilometrien pituinen auto­letka tukki tien Helsingin Länsi­satamaan – rekka­kuskit tulivat satamaan ilman varausta kotiin pääsyn toivossa

”Liikenne ruuhkautui, kun osa kuljettajista oli lähtenyt jonottamaan ilman lippua laivalle toiveenaan päästä kotiin Viroon viettämään pääsiäistä. Alue ruuhkautui, koska siellä ei ole varsinaista odotuspaikkaa, jossa laivaan pääsyä voisi odotella”, komisario Janne Laukkanen Helsingin poliisista kertoi perjantaina aamupäivällä.

Länsisatamaa käyttävät Tallink Silja- ja Eckerö Line -laivayhtiöt.

Oikaisu 15.4.2022 kello 17.58: Korjattu lausetta ”kaikki satamassa olevat laivat eivät mahtuneet vielä iltapäivällä lähteviin Viron laivoihin” oikeaan muotoon ”kaikki satamassa olevat rekat eivät mahtuneet vielä iltapäivällä lähteviin Viron laivoihin”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat