Poliisi epäilee Perkkaan kappelin tuli­paloa tuho­poltoksi

Poliisi pyytää kappelin läheisyydessä havaintoja tehneitä tai asiasta muuten jotain tietäviä ilmoittamaan havainnoistaan.

Perkkaan kappelin tulipaloa sammutettiin torstaina.

15.4. 15:23

Poliisi epäilee Perkkaan kappelin kiirastorstaina tapahtunutta tulipaloa tahallaan sytytetyksi ja tutkii asiaa tuhotyönä. Espoon Leppävaarassa sijaitsevassa Perkkaan kappelissa syttyi tulipalo torstaina aamuyöllä noin kello 3.30.

Kappeli ja sen irtaimisto kärsivät palossa mittavia vaurioita. Kappelin oli suunnitellut arkkitehti Berndt Blom, ja leppävaaralainen taiteilija Anna Sahlstén maalasi sinne Hyvä paimen -nimisen taulun. Tunnettu kuvanveistäjä Ville Vallgren taas valmisti ja lahjoitti kappelin alttarikrusifiksin. Sekä taulu että krusifiksi tuhoutuivat palossa.

Poliisi pyytää kappelin läheisyydessä havaintoja tehneitä tai asiasta muuten jotain tietäviä ilmoittamaan havainnoistaan poliisille. Ne voi välittää joko sähköpostilla vihjeet.espoo@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295 413 031 (vastaaja).

Vuonna 1929 rakennettu kappeli on Espoon toiseksi vanhin kirkkorakennus. Se pystytettiin alueen asukkaiden talkootyönä. Aiemmin Leppävaaran vanhana kirkkona tunnettu kappeli rakennettiin ompeluseurojen myyjäisten tuotoilla ja lainarahalla.

Paloa oli sammuttamassa lukuisia Länsi-Uudenmaan pelastus­laitoksen yksiköitä. Viimeisiä sammutustoimia tehtiin vielä torstaina iltapäivällä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat