”Helsinki on mahtava hiihtokaupunki” – Pääsiäisenä pääsee hiihtämään vielä pää­kaupunki­seudulla

Innokas hiihtäjä Juhani Styrman oli pitkäperjantaiaamuna seitsemän jälkeen hiihtämässä Paloheinässä ja paikalla oli jo silloin kymmeniä hiihtäjiä.

Helsingin Paloheinässä oli perjantaina vielä hyvä hiihtää.

15.4. 19:50

Tänä vuonna pääkaupunkiseudulla on pääsiäisenä lunta ja myös hiihtäminen onnistuu edelleen muutamassa paikassa.

Parhaat hiihtokelit ovat toki jo ohi, mutta kaikkein innokkaimmat hiihtäjät ovat käyneet vielä hiihtolenkillä. Ainakin Helsingin Paloheinässä oli hiihtäjiä pitkänäperjantaina.

Kalliossa asuva Juhani Styrman on käynyt päivittäin hiihtämässä, niin myös pitkänäperjantaina.

”Olin aika aikaisin eli olin Paloheinässä jo aamulla seitsemän jälkeen. Silloin siellä oli jo kymmeniä ihmisiä. Ei enää ruuhkakuukausien helmi–maaliskuun verran, mutta vakiohiihtäjät tuntuivat sinne saapuvan.”

Kun Styrman lähti pois aamuyhdeksän aikoihin, hiihtäjiä oli hänen arvionsa mukaan jo lähemmäs sata.

Styrmanin mukaan hyväkuntoista latua Paloheinässä oli kolme kilometriä. Hän arvelee, että hiihtokausi Helsingissä voi jatkua lähemmäs toukokuun alkua.

”Helsinki on mahtava hiihtokaupunki. Paloheinän lisäksi ainakin Vuosaaren Mustavuoressa on vielä latu. Kävin siellä torstaina ja latu oli hyvässä kunnossa”, Styrman kertoo.

”Kun näyttää, että hiihtäjiä vielä on, niin olemme käyneet ajamassa ladut. Ei niin ahkerasti kuin keskitalvella, mutta kyllä niitä pitkälle kevääseen pidetään kunnossa”, Helsingin kaupungin ulkoilupalvelupäällikkö Stefan Fröberg kertoo.

Fröbergin mukaan keväällä ongelmaksi tulee usein se, että ladut muuttuvat roskaisiksi.

Fröberg neuvoo katsomaan Internetistä ulkoliikunta.fi-sivustoa, jossa latujen kunto näkyy reaaliajassa.

Paloheinän lisäksi vielä voi hiihtää ainakin Espoon Leppävaaran ja Oittaan kuntoradoilla.

Vantaan Hakunilassa on ainakin kilometrin verran latua, vaikka pääosa Hakunilan laduista kuten myös Espoon Oittaan laduista on suljettu.

Oikaisu: Helsingin kaupungin ulkoilupalvelupäällikön nimi on korjattu 15.4. klo 22.03 Stefan Fröbergiksi, oli aikaisemmin virheellisesti Froberg.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat