Helsingin Pikkukoskella hukkuneen lapsen huoltajalle tuomio – Jätti lapsen yksin uimarannan leikkipaikalle

Lapsi oli uimataidoton, mutta isä jätti hänet ilman valvontaa.

Pikkukosken uimaranta sijaitsee Helsingin Veräjämäessä.

19.4. 15:38 | Päivitetty 19.4. 16:59

Helsingin Pikkukosken uimarannalla kesäkuussa 2020 hukkuneen pikkupojan huoltaja tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa kuolemantuottamuksesta ja heitteillepanosta 8 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Tuomiolauselman mukaan 6-vuotias lapsi oli ollut uimarannalla isänsä kanssa. Isä oli jättänyt uimataidottomaksi tietämänsä lapsen valvomatta uimarannan leikkipaikalle, jolloin tämä oli päässyt veteen ja hukkunut.

Isä oli itse mennyt nurmikolle noin 40 metrin päähän leikkipaikalta. Leikkipaikalta oli vielä rantaan noin 25 metrin matka. Rannalla oli oikeuden mukaan tuolloin erittäin paljon ihmisiä, eikä isällä ole ollut mitään mahdollisuutta nähdä lastaan.

Lapsi oli uimataidoton ja hänellä oli epäilty tarkkaavaisuushäiriötä. Syyttäjän mukaan tilanne olisi vaatinut isältä erityisen tarkkaa valvontaa. Syyttäjä vaati tuomiota törkeästä kuolemantuottamuksesta, mutta käräjäoikeus katsoi huoltajan syyllistyneen vain kuolemantuottamukseen ja heittellepanoon.

Lisäksi lapsen isä kertoi oikeudessa olleensa tietoinen siitä, että Pikkukosken uimarannan reunassa on äkkisyvää ja virtauksia, joista rannalla varoitettiin kyltein. Käräjäoikeuden tuomion mukaan lapsen isä oli huolimattomuudellaan aiheuttanut lapsen kuoleman.

Isän mukaan kyseessä oli tapaturma. Hän kiisti syyllistyneensä heitteillepanoon ja törkeään kuolemantuottamukseen.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue lisää: Kuusivuotias lapsi löytyi kuolleena Pikkukosken uimarannalla Helsingissä

Oikaisu 19.4. kello 16.56: Kuvatekstissä rannan kerrottiin sijaitsevan Veräjälaaksossa, kun se sijaitsee Veräjämäessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat