Venäjän-mieliset suunnittelevat auto­kulkuetta Hyvinkäältä Helsinkiin Venäjän voiton­päivän kunniaksi

Helsingin poliisi kertoo saaneensa ilmoituksen autokulkueesta, jonka on määrä kulkea Hyvinkäältä Helsinkiin sunnuntaina 8. toukokuuta.

21.4. 17:00

Venäjän-mieliset tahot suunnittelevat järjestävänsä pääkaupunkiseudulla Venäjän voitonpäivään liittyvän mielenilmauksen toukokuun alussa.

Mielenilmauksessa on tarkoitus järjestää autokulkue Hyvinkäältä Helsinkiin 8. toukokuuta.

Ylikomisario Jari Taponen kertoo, että poliisi on saanut ilmoituksen kulkueesta.

”Kulkue liittyy [Venäjän] voitonpäivään”, Taponen sanoo.

Voitonpäivää vietetään Venäjällä maanantaina 9. toukokuuta. Voitonpäivänä Venäjällä muistetaan toista maailmansotaa ja voittoa natsi-Saksasta.

Taposen mukaan mielenosoituksen yksityiskohdat, kuten aikataulu ja reitti, ovat vielä epäselvät. Niistä sovitaan järjestäjän kanssa myöhemmin. Taponen ei kerro, ketkä tai mikä taho on mielenilmauksen takana.

Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kerrottiin, että poliisi arvioi tapahtuman järjestämistä ”kokonaisuuden ja turvallisuuden kannalta”.

Taposen mukaan mielenosoitukseen ei kuitenkaan liity poliisin osalta mitään poikkeuksellisia toimia.

”Tämä tarkoittaa arviointia, jota tehdään kaikkien yleisten kokousten tiimoilta. Aina mietitään, miten kokous voidaan järjestää turvallisesti ja tarvitaanko poliisin apua esimerkiksi liikenteen ohjaukseen tai turvaamaan mielenosoituksen kulkua”, Taponen sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat