Helsingin taksi­liikenteen valvonta­iskussa ilmeni useita kymmeniä puutteita – samat ongelmat toistuvat tarkastuksesta toiseen

Viranomaisten mukaan takseissa on liikaa pieniä puutteita. Eniten huomautettavaa oli hintatietojen esittämisessä asiakkaille.

Viranomaisten mukaan takseissa on liikaa pieniä puutteita, jotka toistuvat tarkastuksissa.

25.4. 8:50

Viranomaiset löysivät 37 taksista huomautettavaa Helsingissä viikonloppuna järjestetyssä valvontaiskussa.

Poliisi, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom sekä Verohallinto tarkastivat yhteensä 65 taksia perjantaina. Liikennevirhemaksuja viranomaiset määräsivät 24.

Eniten huomautettavaa oli erilaisten tietojen esittämisessä asiakkaille.

Esimerkiksi 19 tapauksessa oli puutteita hintatietojen esittämisessä. 15 tapauksessa matkustajan nähtävillä ei ollut taksiliikenneluvan haltijan nimeä eikä yhteystietoja. 11 tapauksessa kuljettajan nimeä ei ollut näkyvillä.

Mitään liikenneturvallisuutta vaarantavia tekijöitä valvontaiskun tehneet viranomaiset eivät huomanneet, mutta pieniä puutteita oli viranomaisten mielestä liikaa.

”Kyse on luvanvaraisesta ammattiliikenteestä, asioiden pitäisi olla paremmin hoidossa”, sanoo Helsingin poliisin ylikonstaapeli Arto Aaltonen tiedotteessa.

Viranomaiset tekevät säännöllisesti tarkastuksia taksiliikenteessä. Siitä huolimatta samat ongelmat toistuvat.

”Hintatietojen tai nimi- ja yhteystietojen puuttuminen tai hyvin kirjavat esittämistavat ovat asiakkaan näkökulmasta katsottuna ongelmallisia. Kyse on pienistä, helposti korjattavissa olevista puutteista”, sanoo Traficomin asiantuntija Tiina-Liisa Ruotsalainen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat