Helsingin entinen piispa Irja Askola on sairastunut ja vetäytyy julkisuudesta

Aiempi piispa vetäytyy julkisista esiintymisistä toistaiseksi.

Irja Askola kesällä 2019.

26.4. 9:06

Helsingin aiempi piispa Irja Askola on sairastunut tänä keväänä.

Hiippakunnan tuomiokapituli tiedottaa Askolan sairastumisesta hänen ja hänen sukulaistensa pyynnöstä. Askola ei toistaiseksi esiinny julkisissa tilaisuuksissa tai anna haastatteluja.

”Piispa Irja on palvellut kirkkoa pitkään ja uraauurtavasti. Nyt on tärkeää antaa hänelle rauhaa toipumiseen. Voimme kaikki liittää piispa Irjan iltarukoukseemme”, sanoo piispa Teemu Laajasalo tiedotteessa.

Irja Askola valittiin ensimmäisenä naisena Suomen evankelilis-luterilaisen kirkon piispaksi vuonna 2010. Hän jäi eläkkeelle vuonna 2017.

Vuonna 1952 Lappeenrannassa syntynyt Askola tunnetaan esimerkiksi siitä, että hän otti usein kantaa oikeudenmukaisuuden ja suvaitsevaisuuden puolesta. Askola on paitsi pappi, myös runoilija.

Askolan sairastumisesta kertoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Lue lisää: Nainen piispana oli kova pala monelle – Irja Askola sai valtavan määrän vihapostia, ja vakavimpien uhkausten takia hänelle piti hankkia hetkellisesti oma turvamies

Lue lisää: Kun Irja Askola jäi eläkkeelle, hän huomasi kaipaavansa lapsenlapsia

Lue lisää: Suomen ensimmäinen naispiispa Irja Askola on sanojen rakastaja ja runoilija, joka haluaa puhua vaietuista asioista

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat