Koulut pysyvät kiinni Helsingissä, mikäli lakko toteutuu

Ehdollinen päätös koskee kaikkia peruskouluja ja osaa esiopetuksesta, päiväkodeista laajemmin ei vielä tietoa.

Pulpetteja Kallion ala-asteella.

27.4. 9:18

Helsingin kaupunki on juuri päättänyt perusopetuksen keskeyttämisestä ensi viikolla, mikäli kunta-alan lakko alkaa tiistaina 3. toukokuuta.

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto teki päätöksen omalta osaltaan ylimääräisessä kokouksessa keskiviikkoaamuna. Ruotsinkielisiä kouluja koskeva vastaava ehdollinen päätös tehtiin tiistai-iltana.

Helsingin peruskoulut suljetaan siis 3.5.–9.5., jos Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön (JUKO), Ammattiliitto Jyty ry:n ja Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n lakko toteutuu.

Esiopetusta ei myöskään järjestetä lapselle, mikäli esiopetuspaikkana toimiva koulu tai päiväkoti on kiinni. Päiväkotien sulkemisesta tulee lisää tietoa myöhemmin, mutta ennen kuin lakkoa huhtikuussa siirrettiin, niistäkin monen arvioitiin menevän kokonaan kiinni.

Peruskoulut Helsinki sulkee, koska viranhaltijat arvioivat ettei lakon aikana opetuksen toteuttaminen ole turvallista tai edes mahdollista. Perusopetuksessa on Helsingissä noin 46 000 lasta ja nuorta, esiopetuksessa 5 800 lasta.

Jos jokin osa opetuksesta rajataankin vielä lakon ulkopuolelle, perusopetuksen keskeytyspäätös ei koske sitä.

Lue lisää: Koulut ja päiväkodit uhkaavat mennä ensi viikolla kiinni, sillä myös opettajat haluavat lisää palkkaa – Näin lakko vaikuttaisi eri puolilla Suomea

Kunta-alaa koskeva lakko vaikuttaisi koulujen ja päiväkotien lisäksi esimerkiksi kirjastoihin, museoihin sekä sosiaali- ja terveydenhuoltoon.

Samana päivänä on mahdollisesti alkamassa myös yksityisiä kouluja koskeva lakko, joka vaikuttaa Helsingissä ja Tampereella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat