”Tätä oli odotettu!” – Vappua juhlittiin perinteisin menoin Ullanlinnanmäellä

Vappupiknikin juhlinnat avasi perinteisesti Ylioppilaskunnan Laulajat. HS näytti vapputunnelmia suorana lähetyksenä.

1.5. 7:18 | Päivitetty 1.5. 16:04

Yllättävät kohtaamiset, yhteisöllinen hurmio ja rentoa yhdessäoloa. Näitä oli kaivattu.

Kahden poikkeusvapun jälkeen vappua juhlittiin taas perinteisin menoin Helsingin Kaivopuiston Ullanlinnanmäellä, kun koronavirusepidemia ei enää estänyt juhlan viettoa isommallakaan porukalla.

Innokkaimmat juhlijat olivat saapuneet paikalle jo varhain aamuseitsemältä varmistamaan perinteisen piknikpaikkansa. HS välitti juhlatunnelmia suoraan Ullanlinnanmäeltä suorassa lähetyksessä.

Helsinkiläiset Mines Härkönen ja Petteri Leminen kertoivat ystäväporukan juhlineen vappua samalla paikalla Ullanlinnanmäen päällä jo kolmekymmentä vuotta. Kaksi edellistä vuotta jäivät koronan vuoksi väliin. Siksi vappu tuntui tänä vuonna erityisen juhlavalta.

”Vihdoinkin!” Härkönen huudahti.

”Tulimme tänne jo puoli kahdeksalta varmistamana paikan, mutta silloin oli vielä yllättävän väljää. Joskus aiemmin on joutunut vähän vääntämään paikasta”, Leminen kertoi.

Vappua juhlittiin koronatauon jälkeen antaumuksella Helsingin Kaivopuiston Ullanlinnanmäellä

Moni saapui paikalle kuitenkin varta vasten aamuyhdeksältä kuulemaan Ylioppilaskunnan Laulajien kuoroesiintymistä.

”Herää, herää”, Kesäaamu-kappale hiljensi yleisön Ullanlinnanmäellä. Esiintymisen huipentui puolestaan niinikään perinteiseen Finlandia-hymniin.

Basso Juha-Matti Kahilakoski kertoi kahden vuoden vapputauon jälkeen esiintymisen herkistäneen laulajankin.

”Vappu on aina vappu. Sitähän varten tätä teemme, että haluamme laulaa ihmisille. Yritin esityksen aikana katsoa mahdollisimman montaa yleisöstä silmiin, että heille tulisi tunne, että laulamme juuri heille”, Kahilakoski kertoi.

Hieman riehakkaampaa menoa tarjosi Retuperän WBK, joka innosti osan kuulijoista tanssimaan valssia.

Pasi Hyökki johti kuoroa, kun Ylioppilaskunnan Laulajat avasi kuorolaulullaan perinteisen vappupiknikin Helsingin Kaivopuistossa.

Vapunviettäjät katselevat ja kuuntelevat, kun Ylioppilaskunnan Laulajat avaa kuorolaulullaan perinteisen vappupiknikin Helsingin Kaivopuistossa.

Retuperän WBK soitti juhlaväelle Kaivopuistossa.

Moni kertoi kaivanneensa ihmistungosta sekä ystävien ja tuttavien tapaamista. Lisäksi pääosassa oli myös tietenkin ruoka, piknikistä kun kyse.

Aamiais- ja brunssikattaukset vaihtelivat hodareista hulppeisiin gourmet-tason tarjoiluihin. Olivatpa jotkut tuoneet mukanaan pöydät pöytäliinoineenkin.

Ystäväporukalla juhlineen Jan Kritzin seurueen aamiaiskattaus oli yksi näyttävimmistä. Kerrosvadeissa oli tarjolla tuulihattuja ja kolmioleipiä.

”Meillä on aamulla aamiaistarjoilua ja samppanjaa, myöhemmin tuodaan boolimalja ja sitten noutopöytä”, Kritz kertoi.

Läheisellä kalliolla opiskelija Riina Röpelinen puolestaan paistoi munkkeja kahdella trangialla. Se on Helsingin yliopiston partiolaisten Hyden ja Polyteknikkojen partioklubi Teepakin yhteinen perinne.

Röpelinen ja hänen opiskelijatoverinsa kertovat, että eräänä vuonna trangiat syttyivät palamaan ja paikalle jouduttiin kutsumaan paloauto.

Opiskelijapartiolaisiin kuuluva Riina Röpelinen paistoi trangialla munkkeja vappupiknikillä.

Ennusteista huolimatta vappua saatiin viettää lopulta varsin aurinkoisessa säässä, vaikka sää oli vuodenaikaan nähden koleahko.

Kauppatieteitä Aalto yliopistossa opiskeleva Eero Laitinen oli varautunut lämpölampulla.

”Luvattiin kylmää, sadetta ja lunta, joten päätimme ottaa oman auringon mukaan lämmittämään”, Laitinen perusteli.

Opiskelija Eero Laitinen otti rennosti lämpölampun lämmössä Ullanlinnanmäellä.

Juomatarjoiluja Ullanlinnanmäellä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat