Dramaattinen video näyttää, miten hallitsemattomasti rasvapalo leviää – Helsingin pelastuslaitos varoittaa vapunviettäjiä

Helsingin pelastuslaitokselta muistutetaan, että rasvapaloja ei koskaan saa sammuttaa vedellä.

27.4. 14:29

Vappu on perinteisesti munkinpaiston kuuminta sesonkia. Palomestari Petri Korhonen Helsingin pelastuslaitokselta kertoo, mitä pitää muistaa kuumaa rasvaa käsiteltäessä.

”Ehdottomasti tärkeintä on se, että aina valvotaan ettei rasva pääse kuumentumaan liikaa ja syttymään. Kannattaa varata sammutusvälineistö valmiiksi”, Korhonen sanoo.

Rasvapaloja ei koskaan sammuteta vedellä, vaan tukahduttamalla. Siihen sopii sammutuspeite tai kattilan kansi, joka on Korhosen mukaan hyvä ja käytännöllinen tapa varautua ruoanlaittoon liittyviin tulipaloihin.

Vakuutusyhtiö If julkaisi keskiviikkona videon, jossa näytetään mitä tapahtuu, jos rasvapaloa yritetään sammuttaa vedellä.

Korhonen välittää pelastuslaitoksen terveiset vapunviettäjille: ”Kohtuutta kaikessa.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat