Espoossa pelkästään BMW-merkkisiin autoihin keskittyvä murtosarja – Poliisi luettelee autoista viedyt osat

Autot ovat olleet pysäköityinä omakotitalojen ja taloyhtiöiden parkkipaikoilla.

27.4. 16:01

Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii Espoossa ja Kauniaisissa meneillään olevaa rikossarjaa, jossa BMW-merkkisistä henkilöautoista on varastettu turvatyynyn sisältäviä ratteja.

Lisäksi ajoneuvoista on varastettu ajovaloumpioita, navigaattorin näyttöjä ja muita erikoisosia.

Rikokset ovat ainakin toistaiseksi kohdistuneet vain BMW-merkkisiin autoihin, mutta merkin eri malleihin. Murtojen kohteiksi joutuneet autot ovat olleet uudehkoja ja vuosimalleiltaan 2008−2018. Autot ovat olleet pysäköityinä omakotitalojen ja taloyhtiöiden parkkipaikoilla.

Poliisin tiedossa on jo noin kymmenen murtoa. Murrot on tehty 17.−25. huhtikuuta Espoon Kuurinniityssä, Mankkaalla, Olarissa ja Viherlaaksossa. Lisäksi tutkinnassa on yksi murto Kauniaisista.

”Tietoomme on myös tullut yksi vastaava tapaus Vantaalta”, kertoo tutkintaa johtava rikoskomisario Ilmari Hallamaa tiedotteessa.

Rikokset ovat tapahtuneet yöllä. Usein samalla alueella on tapahtunut usea teko saman yön aikana. Autoihin on tunkeuduttu rikkomalla ikkuna. Kahdessa jutussa murron kohteena on ollut avoauto, jonka kangaskatto on viilletty rikki.

Havainnon meneillään olevasta murrosta voi soittaa hätänumeroon 112. Poliisi toivoo, että epäillystä tekijästä tai hänen liikkeistään jotakin tietävät välittävät havaintonsa sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi tai puhelinnumeroon 0295 413 031 (vastaaja).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat