Hoitajat pettyivät jälleen Husiin: Lakon ajan työstä ei maksettu palkkaa

Hus jätti maksamatta hoitajien palkkoja lakon aikana tehdystä työstä.

Hoitajien lakon ensimmäinen vaihe päättyi 19.4. Tällä hetkellä hoitajajärjestöt suunnittelevat joukkoirtisanoutumisia.

28.4. 14:24

Hus on jättänyt maksamatta lakon aikaisen suojelutyön palkkoja.

Lisäksi on ollut ongelmia lakisääteisten lisien ja lyhennettyyn työaikaan liittyvien vähennysten kanssa.

HS:n tavoittamat lakonaikaista suojelutyötä tehneet hoitajat ovat yllättyneet nähdessään tuoreimman palkkakuittinsa, josta puuttui suojelutyöstä maksettava palkka.

Husin mukaan suojelutyön palkanmaksun viiveeseen ovat vaikuttaneet monet tekijät, jotka ovat kuormittaneet palkanmaksua. Tähän ovat vaikuttaneet muun muassa palkanlaskijoiden ylityökielto sekä palvelupyyntöjen lisääntyminen.

Myös suojelutyöstä on koitunut runsaasti lisätyötä henkilöstöhallinnossa, sillä jokaista vuoroa varten on tehty erillinen työsopimus. Muutaman viikon aikana niitä tehtiin noin 20  000 kappaletta.

Palkat pyritään maksamaan jokaiselle työntekijälle seuraavana mahdollisena palkanmaksupäivänä heti sen jälkeen, kun oikeat palkanmaksutiedot on saatu kirjattua järjestelmään.

”Ymmärrämme suojelutyötä tehneiden työntekijöidemme ihmettelyn ja mielipahan palkkojen viipymisen vuoksi, mutta työtaistelu on ollut Hus:ssa poikkeustilanne meille kaikille, myös Hus Asvian henkilöstöpalveluille”, Hus Asvian palvelupäällikkö Terhi Karppinen kommentoi sähköpostitse.

Työnantajalla on oikeus kutsua työtaistelun aikana töihin sitä henkilökuntaa, jonka työ on välttämätöntä kansalaisten hengen tai terveyden vaarantumisen ehkäisemiseksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat