Vappujuhlien roskat voivat jäädä siivoamatta lakon takia Helsingissä

Helsinki varautuu vappuun esimerkiksi 200 käymälällä ja ylimääräisillä roskiksilla.

Vilhelm Nordström keräsi roskia Kaivopuistosta vuonna 2015.

28.4. 11:18

Helsingin kaupunki varautuu vapun juhlintaan sadoilla ylimääräisillä vessoilla ja roskiksilla ja vaihtaa tyhjiä kuohuviinipulloja leffalippuihin.

Kaupunki varoittaa samalla, että sotkut puistossa voivat tänä vuonna jäädä tavallista pidemmäksi aikaa siivoamatta. Syynä on kunta-alalla jo voimassa oleva ylityökielto sekä mahdollisesti 3. toukokuuta alkava lakko.

Aattona keskustaan ja suosituimpiin puistoihin tuodaan 200 vessaa ja 33 pisoaaria. Vessoista 18 on invavessoja.

Ylimääräisiä vessoja on Kaivopuistossa, Esplanadin puistossa, Rautatientorilla, Kauppatorilla kauppahallin luona, Kaisaniemen puistossa, Tähtitorninmäellä, Ruttopuistossa ja Sinebrychoffin puistossa. Kaupunki muistuttaa, että omaa vuokrattua vessaa ei saa tuoda kaupungin maille.

Puistoihin tuodaan myös tapahtumaroskiksia ja avolavoja jätteille. Kertakäyttögrillien hiiliä ja muuta kytevää jätettä saa laittaa ainoastaan tähän erikseen varattuihin peltitynnyreihin.

Kaivopuistossa on lisäksi tempaus tyhjien kuohuviinipullojen keräämiseksi. Ison Puistotien keskivaiheilla ja Kaivopuisto leikkikentällä on keräyspisteet näille. Palauttamalla 20 pulloa saa ilmaisen leffalipun.

Kauppatorin ympäristössä suljetaan lisäksi katuja. Lähimmät kadut suljetaan aattona kello 15.30 ja avataan jälleen kuudelta vapunpäivän aamuna.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat