Lakko sulkee toteutuessaan Espoon kaikki päiväkodit tiistaina

Peruskoulut ja kirjastot ovat niin ikään kokonaan kiinni, lukiot ja terveyspalvelut toimivat osittain.

Jos kunta-alan lakko alkaa, päiväkoteja menee kokonaan kiinni.

28.4. 13:35

Espoon kaupunki sulkee tiistaiksi kaikki kunnalliset päiväkotinsa, jos kunta-alan lakko alkaa. Kaupunki lupaa hyvittää perheille maksuja, mikäli päiväkodit ovat kiinni.

Keskiviikosta 4.5. alkaen jokaiselta varhaiskasvatuksen palvelualueelta pyritään pitämään ainakin yksi päiväkoti avoinna.

Aukioloaikoja kuitenkin lyhennetään eli päiväkodissa voi olla vain kello 8–16. Tiedot avoimista päiväkodeista luvataan julkaista Espoon kaupungin sivuilla tiistaina.

Peruskoulut ovat kokonaan kiinni eikä kouluruokailuja ole, jos lakko alkaa. Koululaisten iltapäivätoiminta on tiistain kiinni, mutta huoltajille ilmoitetaan, jos sitä voidaan keskiviikosta eteenpäin järjestää.

Lukioissa Espoossa voidaan mahdollisesti järjestää jotain opetusta lähiopetuksena tai etäopetuksena tai sitten lukiolaiset opiskelevat itsenäisesti. Jos jossain lukiossa pystytään hoitamaan myös ruokailu, siitä ilmoitetaan erikseen.

Kaikki Espoon kirjastot menevät lakon ajaksi kiinni, mutta lainat eivät eräänny. Osa liikuntapaikoista ja museoista suljetaan myös.

Sosiaali- ja terveyspalveluihin lakko saattaa vaikuttaa Espoossa lähinnä sitä kautta, että niiden työntekijöitä voi joutua jäämään kotiin hoitamaan lapsiaan. Varatut vastaanotot terveysasemilla ja neuvoloissa yritetään hoitaa suunnitellusti.

Lue lisää: Koulut pysyvät kiinni Helsingissä, mikäli lakko toteutuu

Mikäli 3.-9. toukokuuta ilmoitettu kunta-alan lakko peruuntuu, Espoon kaupungin palvelut toimivat normaalisti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat