Vajoaman takia osittain pysähdyksissä ollut metro­liikenne kulkee taas normaalisti

Korjaustyöt jatkuivat myöhään torstai-iltaan asti. Perjantaiaamulla metro on kulkenut normaalisti.

Helsingin metrossa oli ruuhkaa noin kello 16.30.

28.4. 17:30 | Päivitetty 29.4. 5:59

Helsingin metroliikenne oli torstaina ruuhkautunut ja metro kulki epäsäännöllisin vuorovälein. Liikenne oli useita tunteja täysin pysähdyksissä Kulosaaren ja Siilitien välillä. Tilanne aiheutti ruuhkia myös bussiliikenteeseen.

Viestinnän asiantuntija Tuija Ruoho Helsingin seudun liikenteestä (HSL) kertoi noin kello 5.20 perjantaiaamuna, että metroliikenne kulkee normaalisti eikä viivästyksiä pitäisi enää olla.

Metro palautui kulkemaan koko rataosuudella jo torstai-iltana, kerrottiin HSL:stä noin puoli kymmenen aikaan. Vielä silloin vuorovälien kerrottiin jatkuvan epäsäännöllisinä ja metrojunilla kerrottiin olevan yhä viivästymisiä.

Syynä liikenteen katkeamiseen tunneiksi oli vajoama Herttoniemen ja Siilitien asemien välisellä radalla idän suuntaan.

Aiemmin torstaina kyseisellä välillä oli käytössä vain yksi metroraide. Myöhemmin iltapäivällä liikenne päätettiin pysäyttää kokonaan molempiin suuntiin, kertoi vastaava liikenteenohjaaja Kim Hämäläinen metrovalvomosta.

Metrot kulkivat poikkeusajan lännen suunnasta Kulosaareen sekä Mellunmäestä ja Vuosaaresta Siilitielle.

Metrovalvomon Kim Hämäläinen piti vajoamaa metroradalla harvinaisena. Hän ei muistanut, että vastaavaa olisi tapahtunut ainakaan hänen viisivuotisen uransa aikana.

Ilmoitus vajoamasta tuli ulkopuoliselta urakoitsijalta.

Metrossa poikkeuksellisen tilanteen aikana ollut HS:n toimittaja Lari Malmberg kertoi, että matka eteni hitaasti. Metrojuna oli hetkittäin paikoillaan kymmenenkin minuuttia.

Malmbergin mukaan metron kuulutuksissa matkustajia suositeltiin käyttämään busseja. Tunnelma oli poikkeustilanteesta huolimatta rauhallinen.

Espoosta Kamppiin matkalla ollut Pekaksi esittäytynyt mies kertoi, ettei ollut kokenut vastaavaa metroviivästystä aiemmin.

”Kaksi tuntia olen matkustanut. Niittykummusta lähdin”, hän sanoi.

Kampista Itäkeskukseen matkannut Mikko Lehmusjoki pääsi Kalasatamaan asti, kunnes poistui metrosta.

Normaalisti kymmenisen minuuttia kestävä matka Kampista Kalasatamaan vei torstaina tunnin.

”Jalat alle ja äkkiä pakoon. Nyt olen vapaa mies ja kävelen”, Lehmusjoki sanoi Kulosaaren kohdalla.

Lihasvoimaa oli käytettävä, koska kaksi täyttä bussia ajoi pysäkin ohi.

Lehmusjoen mukaan moni metromatkustaja oli turhautunut ja päivitteli tilannetta.

täysistä busseista raportoi myös HS:n toimittaja Marianne Riiali. Hän kertoi, ettei ole koskaan nähnyt bussissa Herttoniemen suuntaan yhtä paljon ihmisiä kuin torstaina.

”Kalasataman bussipysäkillä oli väkeä valtavasti, useita kymmeniä ihmisiä. Juuri kukaan ei mahtunut bussiin, koska bussi oli valmiiksi täynnä.”

HSL:n Tuija Ruoho sanoi, ettei bussivuoroja pystytty lisäämään torstai-illalle. Myöskään perjantaiaamulle ekstravuoroja ei lisätty.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat