Kuljettaja osui kahdeksaan autoon, kolme ihmistä loukkaantui lauantaina Pohjoisesplanadilla – Silmin­näkijä HS:lle: Kovaa ajanut auto törmäsi toiseen autoon, joka sinkoutui päin kahvilaa

Kuljettaja on poliisin hallussa, tiedotti poliisilaitos lauantai-iltana. Häntä epäillään alustavasti törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta.

Pohjoisesplanadia ajanut auto törmäsi kahdeksaan muuhun autoon vappuaattona Helsingissä.

30.4. 19:44 | Päivitetty 1.5. 9:50

Pohjoisesplanadilla tapahtui noin iltaseitsemältä lauantaina liikenneonnettomuus, jossa loukkaantui kolme ihmistä. Helsingin poliisilaitoksen mukaan heidät toimitettiin sairaalahoitoon.

Aiemmin lauantaina poliisi ilmoitti kahdesta loukkaantuneesta, mutta varttia yli kymmenen illalla poliisi kertoi Twitterissä, että poliisin tietoon oli tullut kolmaskin lievästi loukkaantunut sivullinen.

Kuljettaja oli illalla poliisin hallussa, tiedotti poliisilaitos. Häntä epäillään alustavasti törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta.

Poliisin johtokeskuksesta kerrottiin, että onnettomuuteen johtaneista syistä tai motiiveista ei ollut lauantaina tietoa ja mahdollista tahallisuutta selvitetään.

Keskuksen mukaan Pohjoisesplanadin tapahtumia ei edeltänyt varsinainen takaa-ajo, mutta tilanne alkoi jo muutamaa korttelia aikaisemmin.

”Kuljettaja on osunut yhteensä kahdeksaan autoon”, kerrottiin poliisista. Suurimmat vahingot aiheutuivat kuitenkin Pohjoisesplanadilla.

Kuljettaja otettiin haltuun heti onnettomuuspaikalla. Johtokeskus kuvailee tapahtumaa ”normaaliksi poliisin kiinniotoksi”.

Onnettomuuspaikan viereisessä Café Esplanadissa miesystävänsä ja lapsensa kanssa ollut Ninarose Maoz kertoi, että kovaa vauhtia ajanut autoilija törmäsi viereisellä kaistalla ajaneeseen taksiin ja toisella puolella pysäköitynä olleeseen autoon, jolloin pysäköity auto sinkoutui kohti kahvilaa.

”Ihminen sinkoutui ovea päin, ja rikkoi päällään oven”, sanoi Maoz.

Maozin mukaan oli onni, ettei kukaan näyttänyt jäävän puristuksiin autojen väliin.

Alustavien tietojen mukaan Pohjoisesplanadia ajanut auto törmäsi useaan muuhun autoon.

Kahvilan ikkunat menivät rikki onnettomuudessa.

Maozin mukaan muihin törmänneen auton kuljettaja vaikutti humaltuneelta. Autosta poistui myös toinen ihminen. Poliisin johtokeskuksen mukaan ”kaikki tapauksen osalliset ovat poliisin tiedossa”.

”Kuski oli ’ihan kamoissa’, alkoi taistelemaan poliiseja vastaan”, Maoz kuvailee.

Maozin mukaan kuski ensin nosti kätensä ilmaan ”antautumisen merkiksi” ja sen jälkeen alkoi ”tapella” poliisien kanssa.

Maozin mukaan lähistöllä olleet metalliaidat menivät ”tuusan nuuskaksi”, kuten myös törmäyksen aiheuttaneen kuljettajan auto. Törmäys oli niin kova, että autojen turvatyynyt laukesivat.

Kovaa ajanut auto törmäsi kuvan pysäköityyn autoon, joka ajautui päin kahvilaa.

Lähellä onnettomuuspaikkaa oli tapahtumahetkellä suuri määrä ihmisiä viettämässä vappua. Lähellä sijaitseva Havis Amandan patsas lakitettiin kello 18, jolloin poliisi arvioi paikalla olleen kymmeniätuhansia ihmisiä.

Poliisi otti muihin autoihin törmänneen auton kuljettajan kiinni.

Pysäköity auto ajautui törmäyksen voimasta melkein Café Esplanadin ikkunasta sisään.

Ninarose Maoz kertoo, että metalliaidat hajosivat törmäyksessä.

Pelastustyöntekijöitä Pohjoisesplanadilla onnettomuuden jälkeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat