Poliisi: Pohjoisesplanadin kaahailija ei yrittänyt tarkoituksella osua ihmisiin tai ajoneuvoihin

Esitutkinnassa ei ole noussut esiin viitteitä siitä, että epäilty teko olisi ollut tahallinen.

2.5. 15:03

Helsingin poliisi ei epäile Pohjoisesplanadilla vappuaattona kaahailleen miehen yrittäneen osua autolla tarkoituksella ihmisiin tai ajoneuvoihin, poliisi kertoo tiedotteessa.

Esitutkinnassa ei ole noussut esiin viitteitä siitä, että epäilty teko olisi ollut tahallinen.

Onnettomuus tapahtui Pohjoisesplanadilla vappuaattona 30. huhtikuuta noin kello 19. Epäilty on 33-vuotias mies. Helsingin poliisi on muun muassa puhuttanut asianosaisia ja selvittänyt tapahtumien tarkkaa kulkua.

”Epäillyn lisäksi autossa oli yksi matkustaja. Poliisi on puhuttanut alustavasti sekä epäiltyä että kyseistä todistajaa”, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lasse Lagerbohm.

Epäillyn ajoneuvo ei ollut varastettu, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Tapausta tutkitaan alustavasti rikosnimikkeillä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, vammantuottamus, virkamiehen vastustaminen ja niskoittelu. Lisäksi tässä vaiheessa tutkintaa poliisi epäilee törkeää rattijuopumusta.

On mahdollista, että rikosnimikkeet muuttuvat tutkinnan edetessä, poliisi kertoo.

Poliisin mukaan tapahtumat alkoivat kun poliisipartio näytti kuljettajalle pysähtymismerkkiä Helenankadun kohdalla Pohjois-Esplanadilla.

Syynä oli se, että poliisi pysäytti kaikki ajoneuvot kyseisessä kohdassa. Havis Amandan patsaan suuntaan oli vapun juhlinnan takia katusulku, ja poliisi ohjasi autot kulkemaan toista reittiä.

Epäilty kuitenkin jatkoi matkaa huolimatta poliisin pysähtymiskäskystä. Poliisi ei ajanut epäiltyä takaa.

”Tämänhetkisten tietojen mukaan kuljettaja suuntasi pysäyttämisyrityksen jälkeen kohti Katariinankadun ja Pohjoisesplanadin risteystä. Kyseisessä kohdassa hänen epäillään törmänneen toiseen autoon”, sanoo tutkinnanjohtaja Lagerbohm.

Kuljettajan matka jatkui Aleksanterinkadulle ja siitä Unioninkadun kautta Pohjoisesplanadille.

Poliisi epäilee, että kuljettaja törmäsi Pohjoisesplanadille käännyttyään jalankulkijaa jalkaan. Tämänhetkisen tiedon mukaan kävelijä lensi auton konepellin kautta maahan.

Poliisin mukaan epäilty törmäsi osoitteen Pohjoisesplanadi 37 kohdalla useisiin autoihin, joista yksi liikahti ja osui jalankulkijaan. Tällöin kuljettajan ajoneuvo pysähtyi, ja hän nousi autosta.

Pohjoisesplanadi ei ollut suljettu ajoneuvoilta, eli kuljettaja pystyi ajamaan reittiä normaalisti.

Kolarissa loukkaantui kolme henkilöä, joista yksi oli kuski. Kaikki loukkaantuneet saivat hoitoa sairaalassa. Poliisin mukaan kaksi loukkaantunutta, jotka ovat onnettomuuden uhreja, ovat päässeet pois sairaalasta.

Onnettomuuspaikka Cafe Esplanadin edessä Pohjoisesplanadilla Helsingissä vappuaattona.

Poliisi kertoo edelleen selvittävänsä tapahtumien tarkkaa kulkua.

Poliisi keskittyy esitutkinnassa runsaan video- ja kuvamateriaalin purkamiseen sekä osallisten ja silminnäkijöiden puhuttamiseen.

Poliisi kertoo, että se ei aio tiedottaa tapauksesta enempää kuluvan viikon aikana.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat