Turvapaikkahakemusten määrä kääntyi laskuun Länsi-Uudellamaalla

Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselle on tehty yhteensä yli 1 600 hakemusta helmikuun lopusta alkaen.

Ukrainaista saapuneita sotaa pakenevia ihmisiä Länsisatamamassa Helsingissä 16. maaliskuuta 2022.

3.5. 13:04

Turvapaikkahakemusten määrä on kääntynyt laskuun Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella, poliisi tiedottaa.

Poliisin mukaan Ukrainan sodan aiheuttamia oleskelulupahakemuksia tulee nyt vähemmän kuin aiemmin. Osa hakijoista on myös muuttanut alkuperäisen turvapaikkahakemuksen tilapäisen suojelun hakemukseksi.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselle on tehty yhteensä yli 1 600 hakemusta helmikuun lopusta alkaen. Suurin osa hakemuksista on ukrainalaisten tekemiä. Loput hakijat ovat valkovenäläisiä, venäläisiä tai muiden maiden kansalaisia.

”Viikkotasolla hakijoiden määrä on ollut laskeva. Viime viikolla hakemuksia jätettiin Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueelle noin 30 kappaletta”, kertoo ylikomisario Aapo Isoaho poliisin tiedotteessa.

Espoon pääpoliisiaseman lisäksi Lohjan ja Raaseporin asemilla tilanne on rauhallinen. Näillä asemilla hakemuksia ovat jättäneet pääasiassa yksittäiset ihmiset tai perheet.

EU otti maaliskuussa käyttöön tilapäisen suojelun direktiivin. Sen myötä Ukrainan sotaa pakenevien ei tarvitse hakea turvapaikkaa EU-maista, vaan heille myönnetään tilapäistä suojelua.

Valtaosa Ukrainasta saapuvista ihmisistä tulee Suomeen Helsingin Länsisataman kautta, poliisin tiedotteessa kerrotaan. Maaliskuussa satamaan avattiin palvelupiste, jotta Ukrainasta saapuvat voivat asioida yhdessä paikassa. Palvelupisteellä maahan saapuvat voivat hakea tilapäistä suojelua, ja lisäksi he saavat tietoa siitä, miten prosessi etenee hakemuksen jättämisen jälkeen.

Maahanmuuttovirasto kertoi eilen, että Venäjän hyökkäyksen jälkeen yli 21 000 Ukrainan kansalaista on hakenut Suomesta kansainvälistä suojelua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat