Helsinki päättää koulujen yhdistämisestä Suutarilassa

Helsingin poliitikot päättävät kahden koulun yhdistämisestä ja kolmannen kasvattamisesta yhtenäiskouluksi Suutarilassa.

Suutarilan ala-aste kesällä 2020.

3.5. 13:07 | Päivitetty 3.5. 20:40

Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta käsittelee kokouksessaan tiistaina pitkästä aikaa koulujen yhdistämistä.

Suutarinkylän peruskoulu ja Suutarilan ala-aste aiotaan yhdistää syksyllä 2025, mikä nykyisillä oppilasmäärillä tarkoittaisi tuhannen oppilaan yhtenäiskoulua.

Alueen jäljelle jäävä koulu eli Siltamäen ala-aste kasvaisi syksystä 2027 alkaen yhtenäiskouluksi eli sinne tulisi myös yläkoululaisia. Tästä päättää lautakunnan suomenkielinen jaosto myöhemmin toukokuussa.

Niinpä yhdistyvän koulun oppilasmäärä ei olisi tuhat vaan vähemmän.

Suutarilan ja Siltamäen alueella monet koulujen, päiväkotien, leikkipuistojen ja kirjastojen tilat alkavat olla viranhaltijoiden mielestä purkukunnossa. Osassa on sisäilmaongelmia.

Kaupunki rakentaa uutta ja peruskorjaa vanhaa vaiheittain. Siksi sekä tiloja että palveluverkkoa on tarkasteltu kokonaisuutena.

Nyt tehtävässä päätöksessä kyse on hallinnollisesta yhdistämisestä, ei vielä koulurakennuksista luopumisesta. Koulujen toimipaikkoja koskevia suunnitelmia mietitään tarkemmin syksyllä.

Esityksessä mainitaan jo, että tulevaisuudessa molemmat yhtenäiskoulut sijaitsisivat Suutarilantien länsipuolella.

Tämä tarkoittaisi, että vuoteen 2025 mennessä nykyisen Suutarilan ala-asteen, kirjaston ja nuorisotilojen paikalle rakennettaisiin entistä suurempi talo. Sen sijaan Suutarinkylän peruskoulun molemmista rakennuksista luopumista on esitetty aiemmissa tila­suunnitelmissa.

Siltamäen ala-asteen paikalle rakennettaisiin myös nykyistä suurempi koulu.

Töyrynummessa asuvien lasten koulumatkat kasvaisivat, mutta useimpien yläkoululaisten matkat lyhenisivät.

Toukokuun päätöksissä ei puhuta päiväkodeista ja leikkipuistoista. Aiemmin on esitetty, että osa niistä yhdistyisi ja muuttaisi koulujen yhteyteen.

Yhtenäiskouluja perustellaan sillä, ettei lasten tarvitse vaihtaa koulua yläkouluun siirtyessään, laajemmalla kielten ja valinnaisaineiden tarjonnalla ja useammin tavattavissa olevalla oppilashuollolla.

Kun asiasta on kysytty lapsilta, osa heistä on toivonut esimerkiksi erillisiä välituntipihoja eri ikäisille.

Oikaisu 3.5. kello 20:39: Uutisessa puhuttiin aiemmin virheellisesti Suutarilan peruskoulusta. Koulun nimi on todellisuudessa Suutarinkylän peruskoulu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat