Vantaalla osa oppilaista kutsutaan takaisin opetukseen keskiviikkona

Osa koululaisista on kutsuttu takaisin kouluun Vantaalla, jossa kunta-alan lakosta huolimatta aiotaan järjestää opetusta 30 koulussa.

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ järjesti tiistaina opettajien mielenilmauksen Vantaan Tikkurilassa

3.5. 21:14

Yli 30 vantaalaiskoulua avaa ovensa keskiviikkoaamuna, uutisoi Taloussanomat. Opetusta ei kuitenkaan järjestetä kaikille luokille.

Vantaan kaupungin opetuspäällikkö Pepita Kaskentaus vahvistaa Helsingin Sanomille, että rehtorit voivat oman harkintansa mukaan järjestää opetusta.

Rehtoreita pyydettiin ilmoittamaan heti lakon ensimmäisen päivän aamuna, kuinka moni opettaja saapui töihin.

”Jokainen rehtori paikallisesti päättää, ketkä kutsutaan kouluun. Olemme teroittaneet turvallisuutta, eli oppilaita ei saa kutsua kouluun mikäli opetusta ei voida järjestää turvallisesti”, Kaskentaus sanoo.

Kaskentauksen mukaan yleisesti on pyritty priorisoimaan valmistava opetus, 1. ja 9. luokan opetus sekä erityisluokkien opetus.

OPETUSALAN Ammattijärjestö OAJ:n järjestöjohtaja Pasi Pesonen pitää harhaanjohtavana puhua koulujen avaamisesta, jos paikalla on todellisuudessa yksi opetusryhmä.

”Meidän tietojemme mukaan joitain valmistavia luokkia tai ensimmäisiä luokkia on kutsuttu kouluun, mutta emme tiedä vastaako opetuksesta opettajat vai muu henkilökunta. Meidän käsityksemme mukaan suurin osa opetushenkilöstöstä on lakossa”, Pesonen sanoo.

Pepita Kaskentauksen mukaan opetuksesta vastaavat ne opettajat, jotka eivät ole liiton jäseniä.

”Emme käytä sijaisia, vaan opetuksesta huolehtivat ne opettajat, jotka eivät ole järjestäytyneet”, Kaskentaus sanoo.

Avattavat luokat pyritään pitämään auki lakon loppuun asti.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat