Poliisi: Kulosaaren lapsikaappaajaksi epäilty oli aseistettu, metsään sidottu 9-vuotias onnistui pakenemaan

9-vuotias lapsi kaapattiin 22. huhtikuuta Kulosaaressa.

Kulosaaren ala-astetta käyvä lapsi kaapattiin.

4.5. 10:11 | Päivitetty 4.5. 12:17

Helsingin poliisi tiedottaa Kulosaaren lapsikaappausepäilyn tutkinnan etenemisestä.

Poliisin mukaan poika on kertonut poliisille, miten epäilty kaappaus alkoi ja eteni.

Poliisin tiedotteen mukaan 54-vuotias epäilty uhkasi poikaa aseella ja pakotti tämän autoon Kulosaaressa. Lapsen huoltajat saivat kiristysviestin pojan puhelimesta pian sieppaamisen jälkeen.

Poliisin mukaan epäilty lähti ajamaan Sipooseen. Matkalla hän pysähtyi sitomaan pojan nippusiteillä kiinni auton jalkatilaan. Epäilty myös peitti pojan kasvot kankaalla ja teipillä.

Päästyään Sipooseen, epäilty jätti pojan metsään. Hän sitoi pojan kiinni puuhun nippusiteillä. Lisäksi pojan jalat olivat kiinni nippusiteillä ja kasvot edelleen peitettynä.

Sitomisen jälkeen epäilty poistui paikalta. Jäätyään yksin, poika sai irrotettua itsensä nippusiteistä. Hän käveli läheiselle tielle ja tapasi siellä sivullisen henkilön.

Tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Marko Forssin mukaan tilanteella, jossa poika laitettiin autoon, ei ole silminnäkijöitä.

”Ensimmäinen havainto pojasta on Sipoosta”, Forss sanoo.

Epäilty kiistää teon. Poliisin epäilyn mukaan motiivi teolle näyttäisi olevan taloudellisen hyödyn tavoittelu. Poliisi epäilee, että mies suunnitteli teon ennakkoon.

Poliisi ei ota kantaa siihen, miten epäilty valitsi kohteekseen 9-vuotiaan pojan. Poliisi ei siis kerro tarkemmin, tunsiko epäilty kaappari pojan tai tämän huoltajat entuudestaan.

”Olemme todenneet, että eivät ole läheisiä keskenään. Emme avaa sen tarkemmin, mutta poliisin tietojen mukaan epäilty on suunnitellut ennakkoon kyseisen pojan sieppaamista”, Forss sanoo.

Rikoksesta ei epäillä muita henkilöitä. Pojasta ei maksettu lunnaita. Forssin mukaan poliisi ei kerro huoltajien saaman kiristysviestin sisällöstä tarkemmin, esimerkiksi vaadittua summaa.

”Toteamme vain, että motiivin epäillään olleen taloudellisen hyödyn tavoittelu.”

Poliisi pyytää havaintoja farmarimallisesta harmaasta Mercedes Benz -merkkisestä autosta Itä-Helsingin ja Sipoon alueelta 22. huhtikuuta noin kello 9–15 väliltä.

Poliisi pyytää havaintoja kaappajaepäillyn autosta.

Epäillyllä oli poliisin tietojen mukaan päällä keltainen ”työmiehen takki”, jonka hän todennäköisesti vaihtoi jossakin vaiheessa toiseen takkiin. Myös havainnot tästä kiinnostavat poliisia.

Lisäksi poliisi pyytää vihjeitä pojalta anastetusta tummansinisestä repusta.

Poliisi pyytää havaintoja anastetusta repusta.

Kaikki vihjeet voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai 046 922 4651. Numeroon pystyy lähettämään myös Whatsapp-viestejä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat