Helsingin Malminkartanon asemanseutua halutaan tiivistää

Malminkartanon suunnittelukilpailun voitti Latvus-niminen ehdotus, jossa juna-aseman ympäristö tiivistyy.

Suunnittelukilpailun voittajatyö ”Latvus”. havainnekuvassa näkymä Malminkartanon juna-aseman kupeesta kohti Malminkartanon keskiosaa.

4.5. 16:35

Malminkartanossa sijaitsevan Kartanonmetsän suunnittelukilpailun voittaja on valittu. Latvus-nimisessä voittajaehdotuksessa Malminkartanon juna-aseman ympärille keskittyy tiivistä rakentamista ja puustolle varattua aluetta.

Asumisen lisäksi alueelle on tulossa päiväkoti ja liiketilaa. Alueella liikkuminen helpottuu, kun jalankulun ja pyöräilyn yhteyksiä parannetaan samalla Malminkartanon juna-asemalle.

Kunniamaininnan saajaksi jäi Kylämäki-niminen ehdotus, jossa metsäistä aluetta olisi säilytetty laajemmin. Kartanonmetsän alueelle rakentamista on vastustettu metsäalueen säästämiseksi.

Malminkartanon alue kuuluu Kannelmäen kanssa yhteiseen ”kaupunkiuudistusalueeseen”. Alueen uudistushankkeesta vastaava projektinjohtaja Max Takala kertoi HS:lle tammikuussa, että seudun profiilia kohentamalla halutaan ehkäistä alueiden eriytymistä.

Suunnitelman toteutumisessa kestää vielä vuosia, sillä ensin Malminkartanon keskiosalle täytyy laatia asemakaava. Kaavaa aletaan suunnitella voittajatyön pohjalta, ja se pyritään saamaan kaupunkiympäristölautakunnan käsittelyyn vuonna 2025. Asukkaat voivat osallistua kaavoitustyöhön.

Palkintolautakunnan puheenjohtaja Christian Airas kertoo tiedotteessa, että voittajaehdotus pyrkii yhdistelemään alueen kehittämistä ja luontoarvoja. Voittajaehdotuksen ovat laatineet Arco Architecture Company ja Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat