Jättimäinen kesäterassi ei toteudu Helsingissä tänä vuonna

Helsinkiin ei tule jättiterassia tänä vuonna.

Helsingin jättiterassi oli viime kesänä 2021 Kasarmintorilla.

5.5. 11:56

Helsinkiin ei tule tänä kesänä jättiterassia. Pandemia-aikana käyttöön tullut jättiterassi pystytettiin kesällä 2020 Senaatintorille ja kesällä 2021 Kasarmitorille.

Syynä on, että suurelle hankkeelle ei ole löydetty yrittäjää. Aiemmin kaupunki on ollut terassihankkeen vetovastuussa, mutta tänä vuonna hanke pyrittiin siirtämään yrittäjävetoiseksi.

Tänä kesänä kaupungin rahoittamaa terassitoimintaa tulee pienemmässä mittakaavassa Töölön torille, Havis Amandan aukiolle sekä Hietalahden torille yhteistyössä Hietalahden kauppahallin ravintoloitsijoiden kanssa.

Kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että jättiterassihankkeita on vaikeuttanut torialueiden infrastruktuuri. Toreille on täytynyt erikseen järjestää viemäröintejä, vettä, sähköjä ja vessoja, mistä aiheutuu suuria kustannuksia. Hanke on tullut siis kaupungille kalliiksi.

”Kaupunki sijoitti aikaisempina vuosina hankkeeseen huomattavia summia”, sanoo Kaupungin omistaman Helsingin Kaupunkitilat Oy:n toimitusjohtaja Peggy Bauer.

”Toivomme kuitenkin, ettei näin menestynyt konsepti jää kokonaan historiaan.”

Vuosi kerrallaan suunniteltu terassi on infrastruktuurin haasteiden kannalta hankala konsepti..

Aiempina vuosina hanke on pyrkinyt paitsi elävöittämään keskustaa, myös tukemaan pandemiasta kärsinyttä ravintola-alaa. Monivuotiseen hankkeeseen kaupunki ei kuitenkaan lähde rahoittajaksi.

”Mukaan pääsisi vain rajattu määrä ravintoloitsijoita, jolloin se ei olisi reilu ulos jääneille toimijoille”, Bauer perustelee.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat