Sipoonkorven retkeilijöitä yritetään jälleen ohjata julkiseen liikenteeseen – Suora bussiyhteys aloittaa liikennöinnin

Sipoonkorven kansallispuistoon aloitetaan jälleen suora bussiyhteys.

5.5. 16:05

Vantaa ja Sipoo jatkavat viime kesänä käyttöön otetun Sipoonkorven bussilinjan toimintaa.

Reittiä on uudistettu asiakastoiveiden perusteella, ja nykyinen reitti kulkee Tikkurilasta Sipoonkorven kautta Mellunmäkeen. Liikennöinti alkaa lauantaina 7. toukokuuta ja jatkuu lauantaisin ja sunnuntaisin syyskuun loppuun saakka.

HS kertoi marraskuussa 2021, että viime kesän matkustajamäärät jäivät bussissa odotettua pienemmiksi. Esimerkiksi heinäkuussa bussiin astuttiin vain 43 kertaa. Moni vuoro ajettiin ilman matkustajia.

Lue lisää: ”Tienvarret olivat tukossa autoista, mutta bussin kyytiin ei haluttu tulla” – Sipoonkorpeen matkaavia yritettiin tuloksetta ohjata julkiseen liikenteeseen

Miksi bussilinjan käyttöä jatketaan, vaikka matkustajamäärät jäivät viime kesänä vähäisiksi?

”Haluamme kokeilla linjaa tänä kesänä erilaisten uudistusten avulla”, sanoo koordinaattori Anniina Laitala Vantaan kaupungilta.

Uudistetun reitin lisäksi lipun hintaa on laskettu ja liikennöinti keskitetty ainoastaan viikonlopulle. Muutoksilla liikennöinnistä on pyritty tekemään taloudellisesti kannattavampaa kuin viime vuonna.

Lisäksi bussin reittiaikataulut lisätään osaksi HSL:n mobiilisovellusta.

Sipoonkorvessa vierailua on pyritty ohjaamaan julkisen liikenteen pariin, sillä alueen kävijämäärien kasvu on aiheuttanut parkkipaikkojen ruuhkautumista sekä luvatonta pysäköintiä teiden varsilla ja maastossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat