”Kaikkien aikojen katuremontti” alkaa ensi keväänä Mannerheimintiellä Helsingissä

Kaupunkilaisille erittäin vaikeaksi kuvattu remontti uudistaa Mannerheimintietä kadun alta ja päältä.

Uudella Mannerheimintiellä pyörätiet kulkevat yksisuuntaisesti.

6.5. 13:43

Mannerheimintien peruskorjaus alkaa keväällä 2023. Keväällä aloitettava tietyö koskee Postikadun ja Runeberginkadun välistä osuutta. Samalla Baanan yli kulkeva Mannerheimintien silta uusitaan.

Myös Runeberginkadun ja Reijolankadun välinen osuus peruskorjataan vuoden 2024 aikana. Kaupunki tavoittelee Mannerheimintien töiden valmistumista vuoden 2025 aikana.

Helsinki kutsuu tiedotteessaan peruskorjausta kaikkien aikojen katuremontiksi, sillä ”kyseessä on Helsingin tähän mennessä isoin, vaativin ja eittämättä myös kaupunkilaisille vaikein työmaa”.

Kaupunki lupaa, että remontin aikana alueella pääsee kulkemaan esteettömällä kevyen liikenteen väylällä, henkilöautolla sekä joukkoliikenteellä. Matkat kestävät kuitenkin tavallista pidempään.

Uudistuksessa Mannerheimintielle tehdään jalkakäytävistä erilliset yksisuuntaiset pyöräkaistat sekä rakennetaan uusia jalkakäytäviä. Suojateiden ja raitiovaunupysäkkien esteettömyyttä kohennetaan.

Lisäksi ajoratoja korjataan ja uusia raitiotiekiskoja rakennetaan Mannerheimintielle suunniteltua Länsi-Helsingin pikaraitiolinjaa varten.

Kaupunki kertoo, että osa Mannerheimintien kadunalaisesta tekniikasta on rakennettu 1900-luvun alussa, joten remontissa tehdään myös laajamittainen uudistus vesi- ja viemäriputkiin ja kaapeleihin.

Eteläisen Hesperiankadun kohdalla puiston ja kadun välistä korkeuseroa tasataan rakentamalla luonnonkivinen tukimuuri. Muurin ja kadun väliin tulee ramppi ja portaat. Tukimuurin tieltä kaadetaan puita, joiden tilalle istutetaan joitakin uusia puita, pensaita ja perennoja.

Suuri remontti vaatii, että myös katupuurivistöä uusitaan laajasti. Töölön kisahallin eteläpäädyn ja Savilankadun risteyksen väliltä uusitaan itäreunan puurivistö.

Tämä tarkoittaa, että 53 lehmusta kaadetaan. Kaupunki on arvioinut puut huonokuntoisiksi.

Myös Dunckerinkadun ja Runeberginkadun väliseltä osuudelta puut uusitaan molemmin puolin tietä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat