Elokapina esti kulun turva­tarkastukseen Helsinki-Vantaan kentällä, poliisi kantoi mielen­osoittajat pois

Finavian mukaan mielenosoituksella ei ollut vaikutusta matkustajien lennoille pääsyihin. Lentoasemalla otettiin käyttöön toinen turvatarkastuspiste, jota kautta matkustajat ohjattiin lennoilleen.

Poliisi ja rajavartiolaitos kantoivat mielenosoittajaa pois Helsinki-Vantaan lentokentällä lauantaina.

7.5. 15:37 | Päivitetty 7.5. 17:07

Itä-Uudenmaan poliisi kertoi Twitterissä noin klo 17.30 siirtäneensä ympäristöliike Elokapinan mielenosoittajat pois Helsinki-Vantaan lentoaseman turvatarkastuksen edestä. Elokapina aloitti lauantaina kolmen jälkeen mielenosoituksen Helsinki-Vantaan lentoasemalla Vantaalla.

Mielenosoittajat estivät kulun turvaporteista turvatarkastukseen lentoaseman kakkosterminaalissa. Paikalla oli myös mielenosoittajia lentokentän ulkopuolella, liike ilmoittaa tiedotteessaan. Poliisin mukaan lentokentällä oli kokonaisuudessaan noin 40–50 mielenosoittajaa.

Poliisi kertoo ottaneensa kiinni 28 mielenosoittajaa. Poliisin poistumiskäskyä noudattamatta jättäneitä epäillään tässä vaiheessa niskoittelusta poliisia vastaan ja julkisrauhan rikkomisesta.

Poliisi kertoi ensin käskeneensä mielenosoittajia siirtymään turvatarkastuksen edestä ”sopivammalle paikalle”. Neljän aikaan iltapäivällä poliisi ja rajavartiolaitos alkoi kantaa mielenosoittajia pois porteilta. Tilanne näkyi Iltalehden välittämästä suorasta lähetyksestä kentältä.

Finavian viestinnän mukaan mielenosoituksella ei ollut vaikutusta matkustajien lennoille pääsyihin. Lentoasemalla otettiin käyttöön toinen turvatarkastuspiste, jota kautta matkustajat ohjattiin lennoilleen.

Useita henkilöitä esti kulun turvaporteista turvatarkastukseen terminaalissa T2 lauantaina. Paikalla oli myös tukimielenosoitus lentokentän ulkopuolella.

Elokapina vaatii, että Suomen lentoliikennettä tulisi vähentää huomattavasti. Elokapina vaatii myös, että suomalaisten koti- ja ulkomaanlentojen ja lentoyhtiö Finnairin ilmastopäästöt tulee sisällyttää Suomen päästövähennystavoitteisiin.

Elokapina osoitti mieltään myös perjantaina Helsingin ydinkeskustassa ja katkaisi liikenteen Mannerheimintiellä. Poliisi otti kiinni 65 ihmistä, kun se keskeytti mielenosoituksen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat