Allas Sea Pool avasi lämminvesi­altaansa uimareille

Tilapäiset saunarakennukset nostetaan paikalleen kesäkuussa.

Olli Oksanen ja Dieter Degenhard tulivat Düsseldorfista käymään Suomessa. Olli halusi esitellä ystävälleen Altaan.

8.5. 15:05

Viking Gabriellan törmäyksestä vaurioitunut Allas Sea Pool on avannut kaksi lämminvesiallastaan uimareille.

Liiketoimintajohtaja Anna-Mari Karhusen mukaan ensimmäiset uimarit odottivat ovien avaamista pyyhe kainalossa kello kahdeksan aikaan keskiviikkona.

Kunta-alan lakko on tarkoittanut sitä, että kokonaiset perhekunnat ovat päässeet uimaan yhdessä.

”Erityisen hienoa on ollut kohdata meidän vakituisia asiakkaitamme. Monet heistä ovat halunneet kertoa meille, miten he ovat odottaneet paluuta normaalirytmiin”, Karhunen kertoo.

Viking Gabriellan tammikuisen törmäyksen vahinkoja ja niiden korjausta tutkitaan edelleen. Altaalle tämä tarkoittaa sitä, että törmäyksessä vaurioituneet saunatilat ovat yhä pois käytöstä.

Tarkoituksena on pystyttää osittain kylmäaltaan päälle tilapäiset saunatilat, kaikkiaan kolme rakennusta. Karhusen mukaan saunojen valmistumisen aikataulu täsmentyy vielä.

Saunat kootaan muualla ja nostetaan paikalleen todennäköisesti kesäkuun aikana.

Altaan kahvila sekä jooga- ja pilatestilat avautuivat jo helmikuussa. Kakkoskerroksen bistro on sekin avautunut vappuna.

Tukholmaan matkannut Viking Gabriella menetti ohjattavuutensa tammikuun 12. päivänä, ja alus ajautui päin Katajanokan laiturirakenteita ja Allas Sea Poolia.

Onnettomuustutkintakeskus Otkes totesi, että onnettomuuteen johtaneista syistä ei voida sulkea pois sataman jääolosuhteiden vaikutusta aluksen sähkönjakeluhäiriöön.

Meriselityksestä selvisi, että onnettomuus saattoi johtua jääkokkareen tai jonkun muun esineen joutumisesta laivan potkuritunneliin, jolloin syntyi ylikuormitustilanne.

Helsingin kaupunki ja eri toimijat laskevat parhaillaan vahinkojen suuruutta. Vahingonkorvauksia käsitellään myöhemmin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat