Herttoniemen koronasairaala suljettiin Helsingissä

Tammikuun 10. päivä avatussa koronasairaalassa hoidettiin yhteensä 454 potilasta sen toiminta-aikana.

Muistiinpanoja Herttoniemen varasairaalan potilashuoneen ikkunassa.

9.5. 15:20

Herttoniemen sairaalan tiloissa toimineen varasairaalan toiminta päättyi sunnuntaina, kertoo Helsingin kaupunki tiedotteessaan.

Nykyiset potilaat kotiutuvat ennen sairaalan sulkemista tai siirtyvät Laakson koronaosastolle jatkamaan hoitoa.

Helsingin sairaalan koronaosastoja on ollut koko pandemian ajan myös Laakson sairaalassa, jossa koronapotilaiden hoitoa jatketaan nyt kolmella osastolla.

Vajaan neljän kuukauden aikana varasairaalassa hoidettiin 454 koronapositiivista potilasta, jotka olivat eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen kertoo, että viimeisen toimintaviikon aikana potilaita oli Herttoniemen varasairaalassa enimmillään 19.

Helsingin kaupunki avasi Herttoniemen varasairaalaan koronapositiivisten potilaiden hoitoon erikoistuneen yksikön vuodenvaihteen jälkeen, kun koronapotilaiden määrä kasvoi merkittävästi lyhyessä ajassa.

Varasairaalan avulla pyrittiin vapauttamaan vuodepaikkoja muiden sairaaloiden vuodeosastoilta sekä helpottamaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) perusterveydenhoidon tilannetta koronapotilaiden hoidossa.

Varasairaalassa työskenteli Helsingin kaupungin ja Husin työntekijöitä sekä Espoon ja Vantaan kaupunkien hoitohenkilöstöä.

Herttoniemen sairaalan tiloissa säilytetään vuoden 2022 ajan valmius varasairaalatoimintaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat